Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkusu

Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkusu

Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu, Beyşehir Gölü'nde Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için unutulmaz bir etkinlik düzenledi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde bulunan Hacıakif Adası, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak için ev sahipliği yaptı. Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Kuş Gözlem Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe, topluluğun akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Osman Nurullah Berk ile birlikte topluluk üyeleri öğrenciler katıldı.

Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkusu

Etkinliğe katılanlar, Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü'nde öğrenim gören üniversite öğrencileri arasından seçildi ve Hacıakif Adası'na gezinti yatıyla ulaştılar. Göl üzerindeki bu keyifli yolculuk sırasında, katılımcılar bölgedeki kuşları daha yakından inceleme fırsatı buldu ve kuşların davranışları hakkında değerli bilgiler edindiler. Tekne ile ulaştıkları adada, katılımcılar kuş gözlemi yapmanın yanı sıra doğa yürüyüşleri ve mağara ziyareti gibi aktiviteleri de gerçekleştirdiler.

Kuş gözlemi esnasında, su kuşları ağırlıklı olmak üzere karabatak, sakarmeke, yeşilbaş ördek, elmabaş patka, karabaş martı, küçük batağan, küçük akbalıkçıl, alakarga ve büyük orman kartalı gibi çeşitli kuş türleri kayıt altına alındı. Bu türler hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı, doğanın güzellikleri ile daha da bağ kuruldu.

Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkusu

Etkinliğin akşam saatlerine doğru, katılımcılar kamplı bir şekilde kamp ateşi yakarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar farklı oyunlar oynadı ve eğlenceli yarışmalara katıldılar. Öğrenciler, coşku dolu marşlar ve türküler eşliğinde Cumhuriyetin 100. yılını birlikte kutlama fırsatı buldular.

Etkinlik sırasında, Beyşehir Milli Parklar Şefi Fatih Demir ve beraberindeki görevliler de adayı ziyaret etti. Şef Fatih Demir, Türkiye'nin en büyük 2. milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı ve doğal güzellikleri hakkında öğrencilere bilgi verdi ve etkinlikteki cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.