Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Anlaşılıyor ki bu istihbarat, güvenlik ve yönetim zafiyeti devam ettikçe bu olayları yaşamaya devam edeceğiz"- "Bir yanda bomba patlayacak bir yanda birileri hiçbir şey olmamış gibi hükümete devam edecek. Böyle bir şey yok"

MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Beyoğlu'ndaki terör saldırısında istihbarat, güvenlik ve yönetim zafiyeti bulunduğunu öne sürerek, "Bir yanda bomba patlayacak bir yanda birileri hiçbir şey olmamış gibi hükümete devam edecek. Böyle bir şey yok." dedi.

CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığında, gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Terör saldırısını nefretle kınadıklarını, son olmasını umut ettiklerini dile getiren Özel, "Ama anlaşılıyor ki bu istihbarat, güvenlik ve yönetim zafiyeti devam ettikçe bu olayları yaşamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ankara saldırısında Amerikan istihbaratının, bu saldırıda da Alman istihbaratının haklı çıktığını savunan Özel, "Bizimkiler onları, 'Korku yayıyorsunuz' diye kınıyorlardı ama Alman istihbaratının söyledikleri doğru çıktı. İstihbaratı yabancıdan alıyoruz. Yayın yasağı koyuyorlar, haberler yabancı yayınlardan alınıyor. O zaman vatandaş soruyor, 'Bu devlet benden niye vergi topluyor', 'Güvenliğimi sağlayamayacak mı', 'Bu terör olaylarını engellemeyecekse bu hükümet niye başımızda var?" ifadelerini kullandı.

Hükümete açık çek verdiklerini, ne eksikleri varsa tamamlamak ve destek vermek istediklerini söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Ne eksiğin varsa getir, parlamentoda tamamlayacağız, ama bir evladımızı daha kaybetmeyelim. Tek başına iktidarsın, 320 milletvekilin var, tüm istihbarat, ordu emrinde. Devletin başı da sensin, sonu da sensin. Hala daha 'Bir şey eksik ben yapamıyorum' deme. Her şeyi yapabilecek güçte olan bir iktidar var, bütün yetkileri var. Olmuyorsa bunun adı beceriksizliktir, yönetememektir. Bu bir kötü niyet değilse acziyettir. Bir çare bulunacak ya da bu ülkenin yakasından düşülüp gidilecek. Vatandaş da bizler de bıktık."

- "Vatandaşın vicdanı"

Hükümetin teröre karşı çaresizlik içinde olduğunu ileri süren Özel, vatandaşın da bu konudaki sorumluları vicdanlarında mahkum etmesi gerektiğini söyledi.

"Vatandaşlarımız da illa sokağa dökülmekle değil ama gönüllerinde iktidarın bu işi yapamadığını ve hesap vermesi gerektiğini söylesinler." diyen Özel, şunları kaydetti:

"Dünyanın herhangi bir yerinde bu kadar civciv ölse tarım bakanı istifa eder, dünyanın herhangi bir yerinde bu patlamanın sonuncusu olsa hükümet ayakta kalamaz. Artık her gün yeni bir patlama ve sorumsuzluk hali. Anayasa'nın 112. maddesi açık, siyasi sorumlular hesap verecek. Vatandaşlarımız bunları kendi vicdanlarında mahkum etmelidirler. Bir yanda bomba patlayacak, bir yanda birileri hiçbir şey olmamış gibi hükümete devam edecek. Böyle bir şey yok. Vatandaşlar önce gönüllerinde bu adamları bir bitirsin. Bu patlayan bombalar sonucunda, bu yaşananlardan iktidarını güçlendirmeye çalışanlar, tek adam rejimini pekiştirmeye çalışanların beslenmemesi lazım. Bunu da çok net olarak ortaya koyuyoruz.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler