Berlin'de tır, Noel pazarına girdi

Berlin'de tır, Noel pazarına girdi

Berlin polisi, en az 9 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını doğrularken, olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi- Olayla ilgili bir şüpheli yakalanırken şoföre refaka

Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarına giren bir tır, 9 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

En az 9 kişinin öldüğünü ve olayın ardından bir şüphelinin yakalandığını doğrulayan polis, bu kişinin kamyonu kullanan kişi olup olmadığının halen incelenmekte olduğunu bildirdi.

Şoföre refakat ettiği tahmin edilen bir kişinin ise olay yerinde ölü bulunduğu belirtildi.

Berlin'in turistik merkezlerinden Kurfuerstendamm'daki Noel pazarında büyük paniğe yol açan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Tarihi Yıkık Kilise'nin de bulunduğu Breitscheidplatz meydanındaki Noel pazarının etrafını kordon altına alan polis, bölgeye girişe izin vermiyor.

Tırın Polonya plakalı olduğu tespit edilirken, terör saldırısı şüphesi nedeniyle olayın soruşturmasını Federal Başsavcılık üstlendi. Soruşturmada elde edilen ilk sonuçların, bugün öğle saatlerinde yapılacak basın toplantısında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

- "Olayın gelişimi kaza veya saldırı olabileceğini gösteriyor"

Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın bir kaza mı yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığını söyledi.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Geisel, "Olayın gelişimi kaza veya saldırı olabileceğini gösteriyor. Bundan dolayı şimdilik değerlendirme yapmak istemiyorum." dedi.

Olayın ardından bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini veren Geisel, bu kişinin tırın sürücüsü olup olmadığı konusuna ilişkin incelemenin de devam ettiğini aktardı.

Geisel, "Olayın arka planı konusunda hiçbir şey söyleyemeyiz. Gözaltına alınan bir zanlı var, şu an ifadesi alınıyor." diye konuştu.

Vatandaşlardan sakin olmalarını isteyen Geisel, Berlin'deki durumun kontrol altında olduğunu dile getirdi.

Berlin polis sözcüsü Thomas Neuendorf da Noel pazarına giren tırda, şoföre refakat ettiği tahmin edilen bir kişinin olay yerinde ölü bulunduğu belirtti.

Tırın Polonya plakalı olduğunu doğrulayan Neuendorf, gözaltındaki şüphelinin uyruğu hakkında ise şu aşamada bilgi veremeyeceğini kaydetti.

GÜNCELLEME 2 - Berlin'de tır, Noel pazarına girdi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :