Bendeyar filmi 14 Ekim’de Konya'da

Bendeyar filmi 14 Ekim’de Konya'da

Gözyaşı Film tarafından üç ayda çekilen ve yönetmenliğini Amerikalı Joel Leang’ın yaptığı Bendeyar, 14 Ekim’de Türkiye’de tüm sinemalarda, 20 Ekim’de de Avrupa’da gösterime giriyor.

Bendeyar’ın galasının 9 Ekim’de yapılacağını belirten filmin yapımcısı Haşim Akten, filmle ilgili “Amerikalılar çektikleri filmlerle bütün Müslümanlar’ı incittiler. Bu film benim onlara cevabımdır” dedi. Filmin sloganını “İnanıyorsan En Güçlü Sensin” olarak belirlediklerini ve Gözyaşı’nın çeyrek asırlık birikimi ile gerçekleştirilen Bendeyar filmi hakkında önemli açıklamalar yapan Haşim Akten, “Sinema filmi çekmek için bize büyük bir tecrübe kazandıran bu ilk filmimizden sonra göstereceğiniz destekle ikincisi, üçüncüsü gelecek inşaallah. Hedefimiz İslam dünyasının Çağrı ve Ömer Muhtar filminden sonraki üçüncü filmini çekebilmek” şeklinde konuştu. Akten, filmle ilgili olarak da şunları söyledi: “Gözyaşı’ndan beklemediğiniz bir film ile karşılaşacaksınız. Hedefimiz gençlerimizdir. İnşaallah anne ve babalar onların evlatları için çektiğimiz bu film için mutlu olurlar. İnşallah gençlerimiz severler ve verdiğimiz mesajı alırlar, hayatlarına uygularlar.”

SEZONUN EN İDDİALI FİLMİ

Sezonun en ilginç ve en iddialı filmlerinden olan Bendeyar, bütün Türkiye sinemalarında olduğu gibi Konya’da da Kule Site’de (2. Haftası Ereğli), Konya Kipa’da ve Alâeddin Keykubat Kampüsü’ndeki sinemalarda 14 Ekim'de gösterime giriyor. Bendeyar 20 Ekim’de ise Avrupa’da Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Fransa, İngiltere, Avusturya ve Danimarka’da 33 şehirde 48 sinemada gösterime giriyor.

FİLMİN KONUSU

Devlet adına operasyonlara katılan Afşin Bey son aldığı görevde ABD ile karşı karşıya gelir. Hakkında çıkarılan iftiralar sonucunda tutuklanır ve hapse atılır. Bu sırada eşi ABD’li ajanlar tarafından öldürülür. Afşin Bey intikam ateşiyle yanarken hapiste Akçakoca ile tanışır. Akçakoca farklı güçlere sahip ilim irfan sahibi bir insandır. ABD ile savaş, değişime uğrayan Afşin Bey’in Bendeyar olması ile farklı bir boyut kazanır.