Belki şampiyon değil ama Konya’da kartal da kral da aslan da Konyaspor

Belki şampiyon değil ama Konya’da kartal da kral da aslan da Konyaspor

Konyaspor Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Yoğun bir taraftar kitlesi önünde rakibiyle mücadele eden Konyaspor, sahadan 2-0 galip ayrılmasını bildi.

Süper Lig’in son haftalarında arka arkaya kan kaybı yaşayan Konyaspor, güçlü rakibi Galatasaray’ı ağırladı. Haftaiçinde yönetimsel değişiklik yaşayan yeşil beyazlılarda Başkan Fatih Özgökçen, gergin bir açıklama yaparak kulüple ilgili önemli ipuçlarını da vermiş oldu.

İDEAL 11 SAHADA

Şampiyonluk iddiasını büyük oranda yitiren ve ikinci sıra için ısrarlı olan Konyaspor, ligde kalma hesapları yapan Galatasaray karşısına ideal 11’le çıktı.

Konyaspor sahaya Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Soner, Hadziahmetovic, Amilton, Rahmanovic, Bytyqi, Ahmed Hassan onbiriyle çıkarken Galatasaray, Pena, Boey, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Erick Pulgar, Berkan, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç, Gomis onbiriyle maça başladı.

İLK YARI KIRAN KIRANA

Mücadelenin ilk dakikaları iki takımın da orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 4. Dakikada kullanılan korner atışında Abdülkerim’le birlikte kafayı çıkan Marcao çarpıştı ve oyun 3 dakikaya yakın bir süre durdu.

ABDÜLKERİM’İN ALNI MARCAO’NUN KAFASI

Sakatlanan iki oyuncuya müdahale saha kenarında devam etti. Abdülkerim’in alnı açılırken Marcao’nun da başında yarılma oldu. Bu nedenle Brezilyalı oyuncuya dikiş atıldı.

ERKEN GOL

8’de Bytqi’nin yaptığı ortaya kafayı Ahmed Hassan vurdu. Yakın mesafeden kaleci Pena’yı mağlup eden Ahmed Hassan, takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Bu andan sonra geride paslar yapan Konyaspor, ani çıkışlar yapmaya çalıştı. 11’de kullanılan korner atışında kafayı Abdülkerim vurdu. Top kaleci Pena’da kaldı.

RAHMANOVIC FARKI ARTIRDI

Mücadelede 20. Dakika oynanırken kazanılan korner atışını Bytqi kullandı. Gelen atışa Adil mükemmel yükseldi. Direkten dönen topa Rahmanovic dokundu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

TRİBÜNLERDEN 3 SESLERİ

Konyasporlu taraftarlar maçın henüz 20. dakikasında 2-0 öne geçen takımlarına 3. gol için tezahüratta bulundu.

32’DE KULAKLAR SAĞIR OLDU

Konyaspor taraftarları 30. Dakikadan 32’ye kadar aralıksız takımlarına verdikleri destekle adeta kulakları sağır etti.

İLK YARIDA TEK İSABETLİ ŞUTLARI VAR

Karşılaşmada Galatasaray, ilk yarıda Konyaspor kalesine Gomis’le tek isabetli şut çekebildi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk yarı Konyaspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

ABDÜLKERİM İLERİYE ÇIKTI

Defans hattının vazgeçilmezi Abdülkerim Bardakçı, zaman zaman ileri çıkışlarıyla tanınıyor. Başarılı oyuncu tıpkı bir orta saha oyuncusu gibi ikinci yarıda çıkışlarıyla dikkat çekti.

İki takım da ikinci yarıya aynı onbirle sahaya çıktı.

VAR YİNE SUSTU

57’de Soner ceza sahası içine girmek istedi. Top Galatasaraylı Pulgar’ın eline çarptı. Bu esnada karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan pozisyona devam derken VAR hakemleri de uyarmadı.

GOMIS’İ YOK ETTİLER

Galatasaray’ın forvet hattında en çok güvendiği isimlerin başını çeken Gomis, Konyaspor defansı arasında yok oldu. 73’te Domenec Torrent, Gomis’in yerine Mustafa Mohamed’i oyuna aldı.

ALKIŞLAR AHMED HASSAN’A

73’üncü dakikaya 2-0 önde giren Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, topu daha çok ilerde tutabilmek adına ilk golü atan Ahmed Hassan’ı oyundan alarak Cikalleshi’yi oyuna soktu.

Çok çalışan isimlerden biri olan Amilton’un yerine de hızlı bir oyuncu olan Michalak oyuna girdi.

Karşılaşmaya 5 dakika ilave edildi.

52 PUAN OLDU

Mücadelede başka gol olmadı ve Konyaspor, Galatasaray' 2-0 mağlup ederek ligdeki puanını 52'ye yükseltti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.