‘Belediyemiz bugün iyi yere geldi’
Tuzcuoğlu: Kıt kaynakları olan belediyeyi oldukça iyi duruma getirdik.
Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, göreve geldiklerinde oldukça kıt imkan ve kaynaklara sahip belediyeyi şu an oldukça iyi duruma getirdiklerini belirtti.
Tuzcuoğlu, Meram Belediyesi Kadın Meclisi'nde düzenlenen istişare toplantısında, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Peksemerci, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri de katıldı.
Meram'da hizmet yelpazesinin çok geniş olduğuna dikkati çeken Tuzcuoğlu, ''Halkımızın bir kısmı, modern bir şehir yaşamı için gerekli taleplerde bulunurken diğer bir kısmı ise çok daha lüks taleplerde bulunuyor. Belediye olarak yatırım politikamızı ve hizmet felsefemizi, bu beklentiler doğrultusunda belirliyoruz'' dedi.
Daha önce Meram Belediyesinin hiçbir konut hamlesi bulunmazken, şimdi çok önemli konut hamleleri gerçekleştirdiklerini belirten Tuzcuoğlu, TOKİ ile birlikte Gödene Mahallesi'nde toplam 3 bin 200 konut yapacaklarını, buradaki konutların hem alt gelir hem de orta gelir grubuna hitap edeceğini bildirdi.
Bir ilçe belediyesi için hayal olabilecek kazanımlar elde ettiklerini anlatan Tuzcuoğlu, şunları kaydetti: ''Göreve geldiğimizde oldukça kıt imkan ve kaynaklara sahip belediyeyi şu an oldukça iyi duruma getirdik. Et kombinası arazisi, Konevi Hastanesi inşaatının sürdüğü Anıt'taki eski TMO binası ve belediyemize kazandırdığımız diğer gayrimenkuller, çok önemli yatırımlara zemin hazırlamıştır. Şehre değer katacak yatırımlar peş peşe gelmeye başlamıştır. Ülkemizin en modern ekmek fabrikalarından biri olan Şehrekmek'i Konya'ya kazandırdığımız için de mutluyuz. Ekmek üretimi noktasında denge unsuruyuz. 200 gram ekmeği 20 YKr'den satmaya devam ediyoruz. Yani en kaliteli ekmeği en ucuz fiyata halkımıza ulaştırıyoruz.''
Muhtarlar da belediyenin yatırımlarından çok memnun olduklarını belirterek, Tuzcuoğlu'na mahalleriyle ilgili bazı taleplerini ilettiler. AA