Belediye Başkan Vekilleri Değerlendirme Toplantısı

Belediye Başkan Vekilleri Değerlendirme Toplantısı

Başbakan Yıldırım, milletin birliği ve beraberliği için güvenlik görevlilerinin yoğun mücadele verdiği bölgede, belediye başkan vekillerine terör örgütünün tekelinin kırılması, birlik ve beraberliğin bekasına yönelik büyük sorumluluk düştüğünü belirtti- Y

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, milletin birliği ve beraberliği için güvenlik görevlilerinin yoğun mücadele verdiği bölgede, belediye başkan vekillerine terör örgütünün tekelinin kırılması, birlik ve beraberliğin bekasına yönelik büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, dün Çankaya Köşkü'nde belediye başkan vekilleriyle bir araya geldi.

Toplantıda, belediye başkan vekillerinin göreve geldikleri günden itibaren geçen süre içinde bölgede yapılan çalışmalar değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu.

Çalışmaların ve bölgedeki sorunların kapsamlı bir şekilde ele alındığı toplantıda, yapılacak işlerde müdahale alanları tespit edildi.

Toplantıda, belediye başkan vekillerine seslenen Yıldırım, milletin birliği ve beraberliği için güvenlik görevlilerinin yoğun mücadele verdiği bölgede, belediye başkan vekillerine terör örgütünün tekelinin kırılması, birlik ve beraberliğin bekasına yönelik büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Başbakan Yıldırım, bölgede terörün istismar alanlarının yok edilmesi, terör örgütünün baskısının ortadan kaldırılması ve kamu kaynaklarının yerinde kullanımının hedeflendiğini dile getirdi.

- "Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum"

Altyapı, su ve kanalizasyon sıkıntılarının belediyelerin önde gelen sorunları olduğunu belirten Yıldırım, "Büyük tehditlere rağmen seve seve bu görevi üstlenmeyi kabul eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun." ifadesini kullandı.

Toplantıda, belediye başkan vekilleri de görev bölgelerindeki sorunlara ilişkin bilgi verdi. Belediyelerin borçları, temizlik, cadde ve sokakların bakım ve onarımı, araç ve gereç eksiklikleri, kaçak yapılaşmalar, kentsel dönüşüm, içme suyu sıkıntısı, kanalizasyon, terörden zarar görmüş yapıların onarımı gibi sorunlara dikkati çeken belediye başkan vekilleri, çalışmalarında altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız verdiklerini aktardı.

Göreve geldikleri günden itibaren vatandaş odaklı, hizmet odaklı bir çalışma yürüttüklerini belirten belediye başkan vekilleri, vatandaşların hizmetten memnun olduğunu, yapılan çalışmaların vatandaşları yeni hizmetler konusunda umutlandırdığını, bu olumlu geri dönüşlerin de kendilerine bölgedeki çalışmalarda güç verdiğini belirtti.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıya, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Hakkari ile Ağrı Diyadin, Batman Gercüş, Beşiri ve İki Köprü, Bitlis Ahlat ve Ovakışla, Diyarbakır Sur, Silvan ve Hani, Erzurum Hınıs, Mardin Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit, Muş Bulanık, Siirt Eruh, Şanlıurfa Suruç, Şırnak Cizre, Silopi, İdil ve Sırtköy, Van İpekyolu, Erciş, Edremit ve Özalp, Iğdır Tuzluca ile Hoşhaber belediyelerinde görevlendirilen isimler katıldı.

Toplantıya ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :