Beklenen açıklama geldi: Kamu çalışanlarına 1,5 gün izin

Beklenen açıklama geldi: Kamu çalışanlarına 1,5 gün izin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Şoför Esnaflarıyla İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, kamu çalışanlarına Ramazan Bayramı için 9 günlük tatil müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen Şoför Esnaflarıyla İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, şoför esnafının plakalarına dair mülkiyet sorunlarını çözeceklerini belirterek, kamu çalışanlarına Ramazan Bayramı için 9 günlük tatil müjdesini verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar arasında, devam eden Kuzey Irak operasyonunda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dilemesi ve deprem bölgesinde teslim edilen afet konutlarının sayısının 76 bini aşması gibi konular da yer aldı. Ayrıca, İstanbul'da açılan yeni metro hattının trafik çilesini azaltacağına inandığını belirtti ve Mamak'ta gerçekleştirilen toplu açılış töreninde 62 kalem eser, hizmet ve projeyi vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade etti.

Şoför esnaflarına hitaben konuşan Erdoğan, onların milletin aynası olduğunu vurgulayarak, her birinin ağır bir meslek icra ettiğini ve bu meslekten kaynaklanan sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ayrıca, şoför esnafının maruz kaldığı sözlü ve fiili saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getirdi ve onları ötekileştiren yaklaşımları kınadı.

Kamu çalışanlarına yönelik olarak ise, Ramazan Bayramı öncesinde 10 Nisan'da başlayacak tatil öncesi salı gününün yarım gün ve pazartesi gününün idari izinli sayılacağını açıkladı. Böylelikle kamu çalışanlarına 9 günlük bir bayram tatili fırsatı tanınmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.