BBP Genel Başkanı Destici Gaziantep'te

BBP Genel Başkanı Destici Gaziantep'te

"Gaziantep sanayicisinin yerli otomobil yapacak gücü de teknolojisi de vardır. Sadece destek gerekiyor"- (Manisa'da askerlerin zehirlenmesi) Bunun artık son bulmasını ve kaynağının araştırılıp ortaya çıkarılmasını istiyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerli otomobil üretimiyle ilgili çalışmaları değerlendirirken, "Gaziantep sanayicisinin yerli otomobil yapacak, gücü de teknolojisi de vardır. Sadece destek gerekiyor." dedi.

Destici, partisinin Gaziantep il teşkilatında düzenlenen basın toplantısında, şu an ülke genelinde terörün tüm unsurlarına karşı topyekün, kararlı ve azimli bir mücadele verildiğini söyledi.

Bu mücadelede sonuna kadar gidileceğini ve terör belasından Türkiye'nin kurtulacağını anlatan Destici, parti olarak da bu mücadeleyi desteklediklerini vurguladı.

Manisa'da askerlerin zehirlenmesiyle ilgili gelişmelere de değinen Destici, şöyle konuştu:

"Böyle bir vakayla karşılaşılması gerçekten üzücü. Olay tüm detaylarıyla araştırılıyor. Gelişmeler yemekten dolayı mı yaşandı yoksa başka bir şeyden mi oldu, bunun açıklanması gerekir. Varsa olaylarda mesuliyeti olanların cezalandırılması gerekir. Bu olayın da takipçisi olacağız. Bu ve buna benzer olaylar çeşitli dönemler yaşandı. Tedbirler alınmış olsaydı bu olayla da karşılaşılmış olunmazdı. Bunun artık son bulmasını ve kaynağının araştırılıp ortaya çıkarılmasını istiyoruz."

- Yerli otomobil

Son dönemlerde yerli otomobil üretimiyle ilgili ülke geneline talep ve heyecan oluştuğunu anımsatan Destici, "Bu iş Gaziantep'e nasip olabilir. Gaziantep sanayicisinin yerli otomobil yapacak, gücü de teknolojisi de vardır. Sadece destek gerekiyor. Hükümet ve devlet tarafından bu destek verilirse Gaziantep bu işi başarabilir." diye konuştu.

Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki amacıyla başlattığı yürüyüşün hatırlatılması üzerine, demokratik tepki hakkının herkes tarafından özgürce yasalar çerçevesinde gösterilebileceğini dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :