BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"(Başkanlık sistemi tartışmaları) Millet ve ülke için hayırlısı neyse, milletin refahını hangi sistem sağlayacaksa, bu ülkede hukukun gücünü, yasamanın bağımsızlığını hangi sistem tesis edecekse yani kuvvetler ayrılığı prensibini yerli yerine gerçek anlam

SAKARYA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "Millet ve ülke için hayırlısı neyse, milletin refahını hangi sistem sağlayacaksa, bu ülkede hukukun gücünü, yasamanın bağımsızlığını hangi sistem tesis edecekse yani kuvvetler ayrılığı prensibini yerli yerine gerçek anlamda hangi sistem oturtacaksa o sistem olsun." dedi.

Destici, Adapazarı ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, TBMM çatısı altında bulunan tüm siyasi partilerin kendine göre bir anayasa istediğini savundu.

Türkiye'de A veya B partisine göre değil, millete göre anayasa yapmak gerektiğini vurgulayan Destici, milletin, huzur, güven, adalet, refah, inançları, milli ve manevi değerleriyle yaşamak istediğini söyledi.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Destici, "Millet ve ülke için hayırlısı neyse, milletin refahını hangi sistem sağlayacaksa, bu ülkede hukukun gücünü, yasamanın bağımsızlığını hangi sistem tesis edecekse yani kuvvetler ayrılığı prensibini yerli yerine gerçek anlamda hangi sistem oturtacaksa o sistem olsun. Bizim, sistemin adıyla ilgili bir problemimizin olmaması lazım. Bizim anayasamızda şu anda hangi sistemle yönetildiğimiz yazmıyor. Zaten belki de temel problemlerimizden bir tanesi de bu." diye konuştu.

Destici, eksik bir demokrasiyle yönetildiklerini önü sürerek, şöyle devam etti:

"Bütün siyasi partiler, başta iktidarı, ana muhalefeti olmak üzere kendi anayasa tekliflerini, taslaklarını, hangi sistemi istiyorlarsa bunu Meclis'e sunsunlar. Dolayısıyla bunu millete bir kavga aracı, ayrışma ve çatışma aracı haline getirmesinler. Birisi başkanlık sistemini mi istiyor, onu sunsun, öbürü yarı başkanlık mı istiyor, onu sunsun, biri partili cumhurbaşkanlığı mı istiyor, onu sunsun, birisi parlamenter sistemi mi istiyor, onu sunsun. Bunun usulü, kaidesi belli. Önce Meclis'te bu oylanır, Meclis hangisini uygun görürse, teklif edilenlerden herhangi birisi Meclis'ten referanduma gidecek bir sonuç alırsa millete gider ve millet kararını verir. Dolayısıyla bunun için ülkenin ve milletin enerjisini burada harcamak, yok etmek, hele de bunun üzerinden milleti ayrıştırmak, Türkiye'nin hayrına değildir. Türkiye'nin aleyhine olan bu süreçlerden kurtulmak ve problemlerimizi yenerek ülkemizi ileriye taşımak için önce birlik ve beraberliğe, ortak bir akla ihtiyacımız var."

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde eylemlerine devam ettiğini söyleyen Destici, hükümetin PKK'ya karşı yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi.

"Bugün verilen mücadele keşke geçmişte verilseydi." diyen Mustafa Destici, "Geçmişin hatalarına tekrar dönmemek gerekiyor. Şu anda PKK ve bütün unsurlarına karşı topyekun mücadele verilmeye çalışılıyor. Biz daha önce hep bunu söyledik. 'Sadece güvenlik güçlerinin yaptığı mücadele, PKK'yı bitirmez, bu yetmez. Bu şart, öncelikli ama yetmez.' dedik. 'Finans kaynaklarına yönelik de mücadele yapılması lazım, devletin içine yerleşmiş memurlarına karşı da öğretmenlerine, imamlarına karşı da işte lojistik destek sağlayan belediyelerine karşı da yapılması lazım, dış desteğinin özellikle kesilmesi lazım.' diye bunu hep söyledik. Son birkaç aydır buna yönelik bir mücadele, operasyonlar var. Bunları görmekten memnuniyet duyuyoruz ve sonuna kadar da desteklediğimizi ifade etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Destici, PKK'ya karşı hala yapılması gereken şeylerin bulunduğuna işaret ederek, bölgede daha deneyimli ve tecrübeli askerlerin görev yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Destici, partisine yeni katılanlara rozet taktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :