BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Hiç kimse kalkıp dindarlar üzerinden, başörtülüler üzerinden haksız eleştirilerde ya da haksız ithamlarda bulunmasın ve bütün dindar kesimleri, başörtülüleri ya da imam hatip mezunlarını darbeci gibi göstermeye kalkışmasın"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hiç kimse kalkıp dindarlar üzerinden, başörtülüler üzerinden haksız eleştirilerde ya da haksız ithamlarda bulunmasın ve bütün dindar kesimleri, başörtülüleri ya da imam hatip mezunlarını darbeci gibi göstermeye kalkışmasın." dedi.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında FETÖ/PDY'yi lanetlediğini belirten Destici, örgütün polis müdürünü kafasından vurmasını, Özel Harekatçılara bomba atmasını, vatandaşları helikopterle taramasını "kahpelik" olarak niteledi. Destici, darbecilerin idamla cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.

Mustafa Destici, kamunun FETÖ'den temizlenme sürecinde "kurunun yanında yaşın yanmamasına dikkat edilmesi" uyarısında bulunarak, devletin kendisini korumak için bir sürece girdiğini, haksız yere mağdur edildiğini düşünenlerden de sabırlı olmalarını istedi.

Bazı kesimlerce hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün "dini bir cemaat" olduğu gerekçesiyle dindar, başörtüsü takan ve imam hatip mezunu kesimler üzerinden bir algı operasyonu yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Bunun çok haksız ve mesnetsiz bir itham olduğunun altını çizen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda bu konudan en çok rahatız olan, en çok muzdarip olan ve gerçekten büyük bir rahatsızlık hisseden kesim dindar kesim. Dolayısıyla bu kesime karşı yapılacak olan eleştirilerin haksız olduğunu bir kere daha vurgulamak istiyorum. Kimse FETÖ'yü kullanarak, FETÖ'nün üzerinden, paralel devlet yapılanması üzerinden başörtülülere, dindarlara, maneviyatçı olan kesimlere ya da imam hatiplilere parmak sallamasın, ya da onları hedef göstermesin.

Dini hassasiyetleri olan, gerçekten Allah'a iman eden, resulünü peygamber olarak tanıyan ve İslam ahlakı ile ahlaklanmış, İslamın vaat ettiği vatan, millet sevgisi ve kardeşlik ruhuyla bağlı olan hiçbir dindar ya da mütedeyyin bir insan bu işi onaylamaz, onaylamamıştır da dolayısıyla buradan hiç kimse kalkıp dindarlar üzerinden başörtülüler üzerinden haksız eleştirilerde ya da haksız ithamlarda bulunmasın ve bütün dindar kesimleri, başörtülüleri ya da imam hatip mezunlarını darbeci gibi göstermeye kalkışmasın."

Normalleşme sürecinin bir an önce başlaması gerektiğini ifade eden Destici, ayrıca hükümetin açıkladığı ekonomik önlemler arasına SGK prim affının da eklenmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :