BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

"Partiler, kongrelerden sonra birbirlerine 'Hayırlı olsun' derler. Biz de bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek bir hayırlı olsun görüşmesi gerçekleştirdik. Her zamanki gibi sıcak, samimi bir ortamda görüşme yapıldı"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi partilerin kongrelerden sonra birbirlerine "Hayırlı olsun" dediğini belirterek, "Biz de bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek bir hayırlı olsun görüşmesi gerçekleştirdik. Her zamanki gibi sıcak, samimi bir ortamda görüşme yapıldı." dedi.

Destici, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin 16 Nisan'da yapılan halk oylamasıyla Türkiye'nin yeni bir sisteme geçtiğini belirten Destici, kabulde Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) ve partili cumhurbaşkanlığı konusunun ele alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 16 Nisan halk oylamasındaki değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla AK Parti'ye üye olduğunu hatırlatan Destici, "Cumhurbaşkanı, kongrede bütün delegelerin teveccühü ile Genel Başkan seçildi. Biz de BBP olarak, biliyorsunuz partiler arası bu tür diyaloglar vardır. Partiler, kongrelerden sonra birbirlerine 'Hayırlı olsun' derler. Biz de bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek bir hayırlı olsun görüşmesi gerçekleştirdik. Her zamanki gibi sıcak, samimi bir ortamda görüşme yapıldı." diye konuştu.

Kabulde, terörle mücadele, Katar'daki gelişmelerin de görüşüldüğünü aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Katar'daki gelişmeler, orada zaten aşağı yukarı hemfikiriz çünkü biz de Katar'ın teröre destek vermediğine ve Hamas'ı ve İhvanı Müslimin'i de terör örgütü olarak görmüyoruz. Bunu daha önce BBP olarak açıkladık çünkü Katar hem DEAŞ ile mücadelede hem PKK/PYD ile mücadelede, yani bütün terör örgütleriyle mücadelede hem Türkiye'ye hem uluslararası güçlere destek veriyor. Oradaki niyetin farklı olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde tabii ki Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler. Biz de orada bir PYD/YPG yapılanmasını reddediyoruz. PKK'nın PYD ile eşit olduğunu söylüyoruz."

Destici, kabulde seçim barajının kaldırılması, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nun demokratikleştirilmesi ile Hakkari ve Şırnak'ın il olarak kalması hakkındaki düşüncelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :