BBDSO'dan "Atatürk'ü anma" konseri

BBDSO'dan "Atatürk'ü anma" konseri

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anısına konser verecek.BBDSO'nun programında...

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anısına konser verecek.

BBDSO'nun programında yer alan bilgilere göre, BBDSO, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 79'uncu yılını duygusal bir programla anacak.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şef Yardımcısı Cemi'i Can Deliorman tarafından yönetilecek konserde, opera sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım, Nesrin Gönüldağ, İbrahim Yeşilay ve Erdem Baydar, genç besteci İlke Karcılıoğlu'nun "Yitirilen Zamanın Aranışı" adlı eserini seslendirecek.

Devlet Çoksesli Korosu ve solistleriyle devam edecek konserde, Mozart'ın son yapıtı olan ve bir ölüm ağıtı olarak yazılmış "Requiem" de sahneye taşınacak. Mozart'ın isimsiz bir sipariş üzerine hazırlamaya başladığı ancak tamamlayamadan hayata gözlerini yumduğu dramatik eser, Atatürk'ün anısına seslendirilecek.

9 Kasım Perşembe günü, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri, BBDSO'nun resmi internet sitesi "http://www.bursasenfoni.gov.tr"den satın alınabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :