Bazı kesimlerin Konya düşmanlığı devam ediyor! Vatandaşa yapılan yardımı suç gibi gösterdiler

Bazı kesimlerin Konya düşmanlığı devam ediyor! Vatandaşa yapılan yardımı suç gibi gösterdiler

Kendini muhalif olarak nitelendiren ve birçok asılsız haberin arkasından çıkan gazetenin son haberi Konya düşmanlığına yeni bir kilometre taşı olarak bırakıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne çamur atmak isterken yapılan yardımın miktarını açıkladılar.

Daha önce namaz kılan çocukları garip bir durummuş gibi gösteren Uğur Dündar'ı da kadrosunda barındıran ve kendini muhalif addeden birçok "eski" haberciyi bünyesinde tutan Sözcü Gazetesi, son haberinde baltayı fena taşa vurdu.

Her fırsatta mütedeyyin kesimin merkezi olarak bilinen ve iktidara desteğini her durumda ortaya koyan Konya'yı aşağılamaktan geri durmayan Sözcü Gazetesi, bugünkü manşetinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşa yaptığı yardımların soruşturulması gerektiğini anlatan bir haberle okuyucularının karşısına çıktı.

Habercilik dilinde "ısmarlama" olarak bilinen bir dille yazılan haberde suç atılan firmanın adı dahi verilmiyor ancak Konya karalaması tam gaz devam ediyor.

HABERDE ŞU BİLGİLERE YER VERİLDİ:

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine yardım için açtığı ihalelere tek başına giren AKP’ye yakın bir firma, yüzde 5’er kırımla 5 ihaleyi de kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım ve Dağıtım için açtığı 5 ihaleye tek firma katıldı. AKP'ye yakın olarak bilinen ülke geneline yaygın süpermarket firması, yüzde 5 kırımla 5 ihaleyi de aldı. Kırımın düşük tutulmasından dolayı firmanın cebine 66.3 milyon lira girdi. İhale uzmanlarına göre kamunun zararı, 9 milyon lira. Kırımın  aynı olması ve sadece tek firmanın katılmasından dolayı, ihaleyle bilgilerinin sızdırıldığı şüphesi var. İhalelerin seyri şöyle:

10 Ocak 2019: 3 milyon 500 bin liralık ihale, yüzde 5 kırımla 3 milyon 325 bin liraya bırakıldı.

5 Nisan 2019: 12 milyon 500 bin liralık ihalede yine yüzde 5 kırım uygulandı. İhale, 11 milyon 875 bin liraya aynı firmaya verildi.

5 Şubat 2020: 13 milyon liralık ihalede yüzde 5 kırım uygulanarak, 12 milyon 350 bin liraya aynı firmaya verildi.

14 Mayıs 2020: 800 bin liralık ihale, yüzde 5 kırımla, 760 bin liraya aynı firmaya verildi.
25 Ağustos 2020: 40 milyon liralık ihalede, yüzde 5 kırım uygulandı, 38 milyon liraya firmaya verildi.

HABER GÖRSELİNDE İSİM GİZLENİYOR

haber-gorseli.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN YAPTIĞI YARDIMLARI KÖTÜLEMEK İSTEYEN GAZETE HABERİ KENDİ MANŞETİNDEN VERDİ:

sozcu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum