Bayrampaşa'daki yangın

Bayrampaşa'daki yangın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: - "Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki yangın kontrol altına alındı"- "Yangına kocayusuf, köpük kuleleri, merdiven araçları, başlangıç türü araçlarının da aralarında bulunduğu 82 araç ve 162 personelle müdahale edildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki yangın kontrol altına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Yangına ilk müdahaleden itibaren, kimyevi maddelerin cinsine göre köpük kullanıldığı aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar 15 ton köpük yangın söndürme çalışmalarında kullanıldı. Yangın 70 bin metrekare olan iş yerinin, 25 bin metrekarelik alanında etkili oldu. Yangının diğer alanlara sıçraması önlendi. Yangına kocayusuf, köpük kuleleri, merdiven araçları, başlangıç türü araçlarının da aralarında bulunduğu 82 araç ve 162 personelle müdahale edildi." denildi.

Belediyeye ait vinç, dozer ve kepçelerin de yangına müdahale ettiği aktarılan açıklamada, yangın esnasında bir iş hanında mahsur kalan 75 kişinin de itfaiye ekiplerince kurtarılarak tahliye edildiği aktarıldı.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığının tahmin edildiğine yer verilen açıklamada, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının, patlamalarla birlikte kısa sürede yayılarak binayı sardığı belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler