Bayramda huzuru ve adrenalini arayan Akyaka'da buluşacak

Bayramda huzuru ve adrenalini arayan Akyaka'da buluşacak

"Sakin kent" Akyaka, son yıllarda meraklıları hızla artan kiteboard sporuna uygun sahiliyle huzuru ve adrenalini bir arada arayanları konuk edecek- Akyaka Azmak Tur Taşıyıcılar Kooperatifi İkinci Başkanı Osman Bircan:- "Günübirlik tatilciler genelde pikni

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Ula ilçesinde doğal akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi ile de ünlü Akyaka Mahallesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, huzuru ve adrenalini bir arada arayanların adresi olacak.

Uluslararası Cittaslow Birliği Genel Sekreterliğince 2010'da "sakin kent" ilan edilen Akyaka Mahallesi'ndeki akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, yer yıl binlerce yerli ve yabancı turisti konuk ediyor.

Tatilcilerden kimi berrak ve buz gibi suyu ile ünlü derenin kenarına oturup piknik yapmanın tadını çıkarırken, kimi de tekne turlarına katılıyor.

Tura katılan bazı teknelerdeki yöresel şarkıcılar da turistlere müzik ziyafeti sunuyor. Değişik bitki ve hayvan türlerinin de yer aldığı alandaki ördekler de bölgeye ayrı bir canlılık katıyor.

Bölgeye yürüme mesafesindeki Akçapınar sahilinde yarışan kiteboard sporcuları da adrenalin arayanların buluşma noktası. Onlarca kiteboard sporcusununun rüzgar şovu, izleyenleri heyecanlandırıyor.

- "Bu bölgede çok fazla alternatif var"

Akyaka Azmak Tur Taşıyıcılar Kooperatifi İkinci Başkanı Osman Bircan, AA muhabirine, Akyaka'nın, özellikle günübirlik turizme hizmet eden bir bölge olduğunu söyledi.

Aydın, Yatağan ve Denizli bölgesine en yakın denizin Akyaka'da olduğuna dikkati çeken Bircan, "Günübirlik tatilciler genelde piknik yapmak amacıyla geliyor. Bu bölgede çok fazla alternatif var. Çınar, Akbük ve Azmak kenarındaki plajlarımız var. İnsanlar buraya çok ilgi gösteriyor. Onlar için burası bulunmaz bir alan." diye konuştu.

- "Bayramda talep daha da artacaktır"

Akyaka'nın özellikle hafta sonları çok yoğun olduğuna işaret eden Bircan, şunları söyledi:

"Bayram dolayısıyla bu talep daha da artacaktır. Akyaka'nın sezonu üç ay sürüyor. Çok uzun bir sezonu olmuyor. Yoğunluk sadece hafta sonları ve bayramlarda oluyor. Bu bayramda oldukça talep görecektir. Muğla bölgesindeki Azmak doğal bir akvaryum. Muğla'nın karış karış her bölgesi ayrı bir güzellikte. Muğla turizme her yönüyle hitap edebilen bir bölge. Fethiye'de paraşüt, Akyaka'da kite sporcularını görebilirsiniz. Muğla turizm için her şeye müsait bir bölge."

Üç yıldır azmakta tekneyle turistleri gezdiren kaptan Yalçın İrgi de suyun sıcaklığının yaklaşık 12 derece olarak ölçüldüğünü belirterek, "Su tatlı ve sodalı. Azmak deresine diplerden sular geliyor. Daha sonra da denize akıyor. Bölgede levrek, kefal, yılan balığı, ördek gibi türde hayvanlar yaşıyor." dedi.

Ailesiyle azmak deresini gezmek için Didim'den gelen Tuğçe Batıbay, "Çok değişik ve güzel bir ortam. İsmini her zaman duyuyordum. İlk defa bu yıl geldik. Buranın turizme ayrı bir canlılık kattığını düşünüyorum. Ben Akyaka'yı azmak ile tanıdım. Bence turizme etkisi çok büyük." ifadelerini kullandı.

- Gelinlik ve damatlıkla geldiler

Azmak deresini tercih edenler arasında yeni evli çiftler de yer alıyor. Gelinlik ve damatlıkla bölgeye gelen Cerit çifti, Akyaka'dan oldukça etkilendiklerini kaydetti.

Manisa'dan Akyaka'ya geldiklerini anlatan Okan Cerit, "Muğla'nın güzel doğa harikasından faydalanmak istedik. En mutlu günümüzü burada geçirmeye karar verdik. Ömrümüzün sonuna kadar Muğla bizim için güzel bir hatıra olacak. Burası doğa harikası bir yer." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :