Baykal kasedi inkar edemedi!
Deniz Baykal, günler sonra Meclis'e geldi. Baykal, Meclis'e girişte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, görevden istifasının ardından ilk kez TBMM'ye geldi. Kendisinin kullandığı otomobille Meclis yerleşkesine giren Baykal, Genel Kurul binasının basın girişi önüne aracını park etti. Baykal, İstanbul Milletvekili Nur Serter ile Yılmaz Ateş tarafından karşılandı. Baykal, kendisini bekleyen çok sayıda gazeteciye sadece bir konuda açıklamalarda bulundu.
SADECE "TEKNE" İDDİASINA DEĞİNDİ, TAM DEĞİNDİ
Baykal'ın gündeminde sadece "tekne aldığı" iddiası vardı. Sözkonusu iddiayı ortaya atan gazetede konuyla ilgili açıklamalarına yer verilmiş olmasına rağmen Baykal, Meclis'te tekrar bu konuya değinerek, tekrar tekrar “Kesinlikle yalan”, “böyle bir tekne kesinlikle almadım”, “bunu alacak param da yok”, “hiç ama hiç yapılmamıştır böyle bir girişim” gibi ifadeler sarf etti.
"Dün bu tartışmalara, bizimle ilgili bir yenisi eklendi. O konuda benim ağzımdan bazı değerlendirmeleri duyma ihtiyacınız olabilir. Bir gazete benim 340 bin doları vererek bsir yatı satın almak için girişimde bulunduğumu, işlemin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde yurt dışında olan bu teknenin devir işlemlerinin tamamlanacağını, benim de bir yat sahibi olacağımı ifade eden iddialı bir haber fotoğraf manşet yaptı.
Biz bunu öğrenince çok şaşırdık. Benim hayallerimde dahi böyle bir şeyi almak yoktu. Böyle bir projemiz yok. Çok şaşırdık ve yadırgadık. Temelsiz, esastan yoksun nasıl yapılabilir anlayamadım.
Gazetenin genel yayın yönetmenini arayıp derdimizi anlatmak istedim, güçlükle ulaşabildim. Kendisine dedim ki birlikte tatil geçirelim dedim. O da çok iyi olur dedi. Ben şaka olarak söylüyorum ama o gerçekten öyle düşünüyor. Yorgunluk atarız dedim. Kafayı dinleriz dedim. Çok iyi yapmışsınız dedi. Baktım çok ciddi. Almadınız mı dedi, kesinlikle almadım dedim. Ben haberimin arkasındayım dedi. Gerekli bilgileri aldığını söyledi. Sana 24 saat süre, seni bu habere götüren kaynakları incele doğru olduğuna inanıyorsan devam et. Doğru değilse, aynı yerden benden özür dile. Peki dedi kapattık. Büyük bir umutla bekledim.
Bugün gazeteyi tekrar görünce hayal kırıklığına uğradım. Baykal yalanlıyor diyor. Ben bunu herkese söylerim. Sanki böyle bir girişim olmuş da vazgeçilmiş gibi, haberi yadırgadım. Çok net bir şekilde söylüyorum, ne benim, ne ailemin yakınlarının her hangi birisi bırakınız bu yata yönelik olarak, dünyanın her hangi bir limanında her hangi bir yata yönelik olarak bırakınız satın almayı, bir ilgi gösterdiğine dair hiçkimsenin böyle bir haber yapamayacağına kesinlikle inanıyorum."
HABERVAKTİM.COM
