Bayan milli boksörler Orta'yı gezdi

Bayan milli boksörler Orta'yı gezdi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı’da kamp yapan Türkiye Genç Bayanlar Boks Milli Takımı, Orta ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. İtalya'nın...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı’da kamp yapan Türkiye Genç Bayanlar Boks Milli Takımı, Orta ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

İtalya'nın Roseto degli Abruzzi kentinde yapılacak Genç Kadın ve Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası'na Çankırı'da yaptıkları kamp çalışmasıyla hazırlanan milli boksörler, çalışmalarına verdikleri arada Orta ilçesine konuk oldu.

Milli boksörler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Çınar'ın ev sahipliğinde, Orta'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orta Kaymakamı Yunus Emre Temel’in daveti üzerine sporcuların Orta ilçesine geldiğini söyledi.

Çankırı’nın doğal güzelliklerini tanıtmak ve spor alanında da gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Çınar, şunları kaydetti:

“Milli sporcularımızı Çankırı’da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Çankırı’nın her alanda gelişmesi için çok çalışıyoruz. Sporcuların Çankırı’da kamp yapması kent açısından büyük öneme sahip.

Orta ilçesinde bulunan Sakali Peribacaları, Kalfat Kaya Mezarlarını, Hüyük Yeraltı Şehri’ni sporcularımızla birlikte ziyaret ettik. Spor İlçe Müdürü olarak bu tür gezilere önem veriyorum. Çankırı’nın görülmeye değer kültürel varlıklarını misafirlerimize tanıtmamız gerekiyor ki onlar da gittikleri yerlerde bu güzellikleri anlatsınlar. Bu şekilde de şehrimizin turizmine katkı sağlamış olacağız.”

Çınar, Orta Kaymakamı Yunus Emre Temel ile sporcuları en sıcak şekilde karşılayan köy muhtarları ve halkına da teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :