Türkiye ve İtalya, EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ev Sahipliğini Kazandı

Türkiye ve İtalya, EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ev Sahipliğini Kazandı

UEFA, Türkiye ve İtalya'nın ortak adaylığını kabul ederek EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahiplerini belirledi.

Türkiye ve İtalya, EURO 2032'ye Ev Sahipliği Yapacak

UEFA, Türkiye ve İtalya'nın ortak adaylığını kabul ederek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahiplerini belirledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İtalya Futbol Federasyonu heyetleri, sunumlarını UEFA'nın Nyon'daki merkezine sunduktan sonra UEFA Yönetim Kurulu toplandı ve kararını açıkladı.

EURO 2028 Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti'ne Gidiyor

Aynı toplantıda, EURO 2028'in ev sahipliği Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortaklığına verildi. Bu kararlarla, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipleri netlik kazandı.

euro-2032-konya.jpg

TFF'den Teşekkür Mesajı

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dostluk köprüleri kurup futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakarak bugüne kadar düzenlenen en iyi Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için güçlerini birleştirdi. Önümüzdeki yıllarda İtalya ve Türkiye, "Play as One" mottomuzda da belirttiğimiz gibi, büyük bir tutku ve bağlılıkla çalışarak 2032 yılına kadar taraftarlara en üst düzey Avrupa Şampiyonası deneyimini sunmak için yoğun bir iş birliği içinde olacaktır" denildi.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası Adaylık Serüveni

Türkiye, daha önceki dört adaylığında başarılı olamamış ve iki adaylığından da oylama sürecine geçilmeden çekilmişti. EURO 2008 için Yunanistan ile aday olan Türkiye, EURO 2012, EURO 2016 ve EURO 2024 için tek başına adaylık başvurusu yapmış ancak oylamalarda şampiyonluğu yakalayamamıştı. Ancak yedinci girişimleri, EURO 2032'yi ülkelerine getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.