Baskı kurarak hayallerini yıkan komutanlardan şikayetçi oldu

Baskı kurarak hayallerini yıkan komutanlardan şikayetçi oldu

Kara Harp Okulu'nda gördüğü baskı nedeniyle eğitimine son vermek zorunda kaldığını belirten Işık, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, FETÖ mensubu rütbeli askerlerin, öğrencileri yıldırmak için yaptıklarını anlattı- Komutanlardan şikayetçi olan Işık:- "

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Kara Harp Okulu'nda gördüğü baskı nedeniyle eğitimine son vermek zorunda kalan Samet Işık, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, FETÖ mensubu rütbeli askerlerin, öğrencileri yıldırmak için yaptıklarını anlattı. Işık, baskı kurarak okuldan ayrılmasına yol açan komutanlardan şikayetçi oldu.

Kırklareli Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığına müşteki sıfatıyla verdiği ifadede Işık, Kara Harp Okulu İntibak Kampında kendisi gibi birçok öğrencinin "şok mangalarına" alındıklarını belirtti.

Kampta sistematik baskılar yapıldığını ve bazı öğrencilerin yıldırılmaya çalışıldığını ifade eden Işık, bazı öğrencilerin baskılara dayanamayıp kamptan ayrıldığını bildirdi.

Kendisinin de aralarında bulunduğu kimi öğrencilerin, bölükten ayrı eğitimlere tabi tutulduklarını kaydeden Işık, dikenlerin üzerinde çeşitli spor hareketleri yaptırıldığını ve komutanların "Tazminatlar düştü, dışarıda hayatınıza devam edebilirsiniz." şeklinde sözler sarf ettiklerini anlattı.

"Çadırın bozuk, kılık kıyafetin düzgün değil" gibi basit gerekçelerle sürekli cezalar verildiğini bildiren Işık, "Diğer öğrenciler öğle arası veya anlık istirahatlerini yaparken bizler, ağır eğitimlere devam ediyorduk. Sıcak asfaltta yat kalk yapıp, dikenlerin üstünde sürünüyorduk. Sayısız komando dansıyla cezalandırılıyorduk. Tüm bunlar yapılırken sinir krizi geçiren, sıcaktan bayılanlar, saatlerce tek başına tekmil veren arkadaşlarım oldu." ifadelerini kullandı.

- "Sağ ayağa spor ayakkabı, sol ayağa bot giydirdiler"

Başka bir yıldırma yönteminin ise kendilerinden değişik kıyafetler giymelerinin istenmesi olduğuna dikkati çeken Işık, şöyle devam etti:

"Kıyafetlerden bir kombin yapmamızı istediler. Sağ ayağa spor ayakkabı, sol ayağa bot giymemizi, başımıza harici şapka takmamızı istediler. Bunları defalarca tekrarladılar. Her giyinip gittiğimizde bize hakaret ettiler. 'Senden adam olmaz' diyerek, bizleri aşağılıyorlardı. Gece geç saatlere kadar eğitim yaptık. Fırsat buldukları her zaman irademizi kırmaya çalıştılar. Psikolojik baskı yaptılar. 'Okuldan mezun olamayacağımızı, kampın bitmeyeceğini' söylediler."

İntibak kampının tamamlanmasının ardından Ankara Kara Harp Okulu'nda da benzer baskılara maruz kaldıklarına değinen Işık, sınav haftalarında da ders çalışmalarının engellendiğini ileri sürdü.

- "Psikolojik travmalar yaşadık"

Kara Harp Okulu'nun 1. sınıfında eğitim gördüğü sırada, ikinci dönemde okulu bıraktığını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Ayrıldığımızda tazminat ödemek zorunda kaldık. Sivil hayata alışmamız ve yaşadıklarımızı aşmamız uzun bir süre aldı. Psikolojik travmalar yaşadık. Ailelerimizin boynu bükük kaldı. Tüm bu yaşananlardan sonra görülmüştür ki, bizlere bunları yapanlar FETÖ subaylarıdır. Bu subayların bir çoğu kurmay olmuştur. O kadar vatan evladının hayalleriyle oynayıp okuldan uzaklaştırılan bu kişiler kimler tarafından kurmay yapıldı, bunlar kurmay olurken hangi vatansever subayların önü kapatılmıştır. Tüm bunların incelenmesini istiyorum."

Işık, kendilerine baskı kurduğunu belirttiği rütbeli askerlerden şikayetçi oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :