Başkentte görme engellilerin "tabela" tepkisi

Başkentte görme engellilerin "tabela" tepkisi

ANKARA (AA) - Başkentte yaşayan görme engelliler, EGO Genel Müdürlüğü'nün, kapalı otobüs duraklarının camlarına, görme engelliler için yerleştirdiği...

ANKARA (AA) - Başkentte yaşayan görme engelliler, EGO Genel Müdürlüğü'nün, kapalı otobüs duraklarının camlarına, görme engelliler için yerleştirdiği hat ve isim numarasının yer aldığı Brail alfabesiyle hazırlanan bilgilendirme tabelalarının bazı kişilerce okunamaz hale getirilmesine tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde bulunan toplam 2 bin 100 kapalı durağın tamamında, Braille alfabesiyle yazılmış bilgilendirme tabelasının yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, görme engelli vatandaşların tek başına seyahat etmesi açısından büyük kolaylık sağlayan bu tabelalara, özellikle Ulus, Kızılay, Sıhhiye gibi merkezi yerlerde daha sık zarar verildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen 18 yaşındaki görme engelli Mehmet Şahin, EGO'nun duraklara astığı yön bilgilendirme levhalarının, kendi gibi görme engellilerin hayatını kolaylaştırdığını aktardı.

Durağa geldiğinde, Braille alfabeli bilgilendirme levhasını okuyarak gideceği yöne rahatça ulaşabildiğini ifade eden Şahin, levhalara zarar verildiğinde, çevredeki insanlardan yardım almak zorunda kaldığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında memur olarak görev yapan Nihat Uçar da Ankara genelinde 13 binin üzerinde görme engellinin yaşadığını, büyük çoğunluğunun da toplu taşıma araçlarını kullanarak evine, işine ve okula gittiğini kaydetti. Uçar, "Bu tabelalara zarar verenler bir kez daha düşünsün." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :