Başkentte dilenci operasyonu

Başkentte dilenci operasyonu

Ankara Büyükşehir Zabıtasının polis ve ilçe zabıtalarıyla iş birliği yaparak düzenlediği operasyonda son bir haftada toplam 633 dilenci yakalandı- Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Karabudak:- "Vatandaşlarımızdan tek istirhamımız, duygu sö

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Zabıtası, polis ve ilçe zabıtalarıyla iş birliği yaparak il genelinde son bir haftada 633 dilenciyi yakaladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Zabıtası, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne bağlı ekipler ile ilçe zabıta ekipleri iş birliği yaparak başkentin farklı semtlerinde, kavşaklarda ve yaya-yoğun bölgelerde dilenci operasyonu düzenledi.

Son bir haftada, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para toplamaya çalışan 398’i Türk, 80’i Irak ve 155’i de Suriye vatandaşı olmak üzere toplam 633 dilenci yakalanarak Etlik’teki Büyükşehir Belediyesi’ne ait Zabıta Toplama Merkezi’ne getirildi.

155 Suriyeli dilenci, otobüslerle Osmaniye’deki mülteci kampına gönderilirken, diğer dilenciler, haklarında yasal işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, dilenmenin, Kabahatler Kanunu kapsamında suç olduğunu ve bununla ilgili işlem uygulandığını belirtti.

Bunun yanı sıra, Türk Ceza Kanunu’na göre "dilendirme"nin de suç olduğunu anımsatan Karabudak, Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon içinde, dilendiren kişiler için de adli işlem uygulandığını hatırlattı.

Karabudak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan tek istirhamımız, duygu sömürüsü yaparak para kazanan dilencilere para vermesinler. Çünkü bir rant oluşturuyor ve dilenci, bu hazır paraya alıştığı için bırakmak da istemiyor. Bunun yerine, lütfen doğru insana, doğru zamanda, doğru yerde bu parayı verelim ve doğru insanın rahat etmesini sağlayalım. Başkentimiz için ilgili kurumlarımızla işbirliği ve uyum içinde çalışıyoruz. Kurumlarımız da sorunun çözümüne destek vermek adına, kendilerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :