Başkan Seçer ’Roza’ filminin galasına katıldı

Başkan Seçer ’Roza’ filminin galasına katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol'un aynı isimli kitabından...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol'un aynı isimli kitabından uyarlanan "Roza" filminin galasına katıldı.

Başkan Seçer, "Roza" filminin Mersin'de çekilmesinden dolayı kent adına mutlu olduğunu belirterek, "Mersin'de tanıdığım ve sevgi, saygı duyduğum bir arkadaşımın romanından esinlenerek, aynı zamanda gerçek bir hayat hikâyesini anlatan bir filmin burada çekilmesi kadar, aslında Türkiye'de sadece Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değil, Türkiye'nin birçok yerindeki toplumsal tabuları, kadına yönelik şiddetten aile içi istismara kadar aslında Türkiye'nin gerçeği olduğunu, ancak konuşmaktan imtina edilen konuları bu romana ve ardından da filme taşınmasından dolayı da böyle bir yapıtın hem cesaret istediğini hem de takdire şayan olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

"Türkiye'de alkışlanması gereken memleketlerin başında Mersin gelir"

'Roza" filminin önemli ve değerli bir çalışma olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, romanın da Mersin'i ifade edip, sosyolojisini tanımladığını ve Mersin'in, Mersin olma hüviyetinin de bir şekilde filmde anlatıldığını dile getirdi. Seçer, "Mersin göçlerle kurulmuş ve büyümüş, farklı kültürler ve geleneklere sahip insanları bir uyum içerisinde yaşatmayı sağlayan çok güçlü bir memleket. Aslında Türkiye'de alkışlanması gereken memleketlerin başında Mersin gelir. Türkiye'nin çok büyük yükünü çekti yıllar yılı. İç göçler, dış göçler, toplumsal meseleler, çatışma ortamları, komşulardaki sıcak çatışmalar, o yükleri bünyesine aldı ve bunları absorbe etti ve şu anda burada oturan herkesin sayesinde, seçilmişten bürokratın sağduyusuyla, alicenaplığıyla, ferasetiyle huzur ve barış içerisinde yaşadığımız bir kent. Mersin alkışı hak ediyor" diye konuştu.

"Mersin bir film platosu haline gelebilir"

Filmin çok değerli bir çalışma olduğunu yineleyen Seçer, "Mersin bir film platosu haline gelebilir. Bu kadar renkleri bir arada taşıyorsa, bu kadar mozaik bir arada ise Türkiye'nin bütün renklerini burada kucaklamışsa, etniksel, mezhepsel, inanç farklılıkları, sosyo ekonomik yapılar bir arada kucaklamışsa neden bu tip toplumsal içerikli filmler, Türkiye'yi anlatan, Türkiye'nin geleneklerini göreneklerini anlatan, yaşam biçimini anlatan, Türkiye'deki gelişmeleri anlatan filmler Mersin'de olması, bu sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

"Urfa'dan Mersin'e göç eden bir ailenin hikâyesi"

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, "Bu filmi çekmemizdeki en büyük gayelerimden biri, töre cinayeti, kadına şiddet, çocuk istismarı bir de bu konularda ülkemizin kanayan yaralarını bulmaktı" diyerek Roza'yı yazarken bu konulara parmak basmak istediğini belirtti. Şanlıurfa'dan Mersin'e göç eden bir ailenin konu edindiği hikâyenin önce kitap olarak basıldığını daha sonra bu hikâyenin daha fazla yayılması adına film olarak yapıldığını dile getiren İzol, filmin çekilme aşamasında kendilerine kolaylık sağlayan Mersin Valisine, Büyükşehir Belediye Başkanına, İl Emniyet Müdürüne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına, Mersin İdare Mahkemesi Başkanına ve ekibine teşekkür etti.

"Film, toplumsal bir farkındalık mesajı taşıyor"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise filmin toplumsal konularla ilgili farkındalık oluşturduğuna değinerek, "Hepimizin öncelikle bir insan, bir vatandaş olarak hassasiyetle üzerinde durduğu, durması gerektiği ve elbette de devlet kurumlarında çalışan sorumlu insanlar olarak da görevimizin de bir gereği olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz, asla kabul etmediğimiz ve sıfır toleransla yaklaştığımız şiddet konusunu ele almasıyla bu konuda bir farkındalık oluşturuyor" dedi.

Konuşmaların ardından filmi gösterimi gerçekleştirildi. Film, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Seçer ’Roza’ filminin galasına katıldı

Başkan Seçer ’Roza’ filminin galasına katıldı

Başkan Seçer ’Roza’ filminin galasına katıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.