Başkan Kılca’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Başkan Kılca’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Kılca mesajında, “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, engelliliğin sadece engelli vatandaşları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlılığı ve çok yönlü ele alınmayı gerektiren toplumsal bir olgu olduğunu vurguladı.

Başkan Hasan Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumu oluşturan tüm kesimleri ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren ve çok yönlü ele alınması gereken husustur. Dolayısıyla da dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu daha da zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Sporda, sanatta, edebiyatta, sivil toplumda ve iş dünyasında engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele ile beraberinde elen başarı gerçekten takdire şayandır. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlıklı bir şekilde yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle; zihinsel veya bedensel farklılıkların yaşama engel oluşturmadığı bilincinin daha da sağlamlaşması temennisiyle; dünyadaki tüm engellileri ve onların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan sabır, şefkat ve merhamet abidesi kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Etiketler :