Başkan Altay: Zorlu bir oturum bizi bekliyor

Başkan Altay: Zorlu bir oturum bizi bekliyor

Dünyadan 342 yerel ve bölgesel yönetim temsilcisinin ve 7 kıtadan konukların yer aldığı UCLG Dünya Konseyi, Konya'nın ev sahipliğinde başladı.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konseyle ilgili CNNTürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Dünya Belediyeler Birliği, genel yönetimlerin resmi sesi

Başkan Altay şöyle konuştu:

“Konya şu anda çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Dünya Konseyimiz vesilesiyle 7 kıtadan 340’a yakın yerel ve bölgesel yöneticiyi Konya’da misafir ediyoruz. Dünya Belediyeler Birliği, 7 bölgede temsil edilen Birleşmiş Milletler nezdinde genel yönetimlerin resmi sesi kabul edilen bir birlik. Dünya Konseyi’ni Konya’da yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Temamız, "Geleceği Tasavvur Etmek".

Konya'da geleceğin yüzyılıyla ilgili önemli kararlar alınacak

Aslında gelecek dönemde belediyecilik adına neler yapılabilir, vizyon nedir onları tartışmayı planlıyoruz. Ama maalesef günümüz gündemi de şu anda konseyimizi ciddi manada meşgul ediyor. Toplantılar neticesinde Konya’da geleceğin yüzyılıyla ilgili, belediyecilikle ilgili önemli kararların alınmasını planlıyoruz.”

Başkanlığı 100. yılımızda devralıyoruz

Başkan Altay, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını resmen devralacak olması ile ilgili, “Dünya Belediyeler Birliği, merkezi Barselona’da bulunan 7 ayrı bölgede temsili bulunan bir birlik. 140 ülkeden 240 bin belediyenin üye olduğu, 5 milyar insanı temsil eden bu önemli birliğin başkanlığını bu dönem Konya Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceğiz. Başkanlığı 100. Yılımızda devralmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu dönemde özellikle Dünyada barışın ve huzurun sağlanması, hiç kimseyi ve hiçbir şehri geride bırakmadan yerel yönetimlerin kalkınması için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Türkiye’nin son dönemde oluşturduğu dış politika ekseninde biz de yerel yöneticiler olarak şehirlerimizle ilgili gündemi Dünya gündemine taşımayı arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Zorlu bir oturum bizi bekliyor

İsrail-Filistin savaşına da değinen Başkan Altay, “Aslında gündemimizde böyle bir madde yok ama saat 14.00’te başlayacak Ana Tüzük Komitesinin maddelerinden birisi bu olacak. Özellikle yapılan katliamın konuşulacağı bir gündem olacak. Zorlu bir oturum bizi bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği perspektif doğrultusunda Filistin halkının haklarını savunmak için yoğun bir mesai harcıyoruz. Umuyorum ki hayırlı bir netice çıkar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.