Başkan Altay görevi devraldı: Uluslararası sahada liderlik yapacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını devralarak tarihi bir göreve imza attı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dünya Belediyeler Birliği'nin Dönem Başkanlığını Uruguay Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse'den devraldı. Konya, 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen UCLG Dünya Konseyi'ne ev sahipliği yaparak uluslararası arenada önemli bir görevi üstlendi.

m1.jpg

Konya'nın 'Konya Modeli Belediyecilik' Anlayışı Dünyaya Taşınıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını devralırken Konya'nın "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışını dünyaya taşıma sözü verdi. Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra gönül belediyeciliği anlayışının uluslararası platformlarda da tanıtılacağı bu dönemde, Altay liderliğinde Konya'nın bu özgün yaklaşımı daha geniş bir kitleye ulaşacak.

m2.jpg

Konya, Filistin İçin Barış ve Adalet Çağrısı Yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına atanmasının ardından Filistin'deki zorlu koşullara dikkat çekerek, bölgede barış ve adaletin ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olabileceğini vurguladı. Konya'nın bu insancıl yaklaşımı, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı süresince daha fazla barış ve adalet için mücadele edeceğinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

m3.jpg

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tarihi Görevini Devraldı

Uğur İbrahim Altay, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini devralarak Türkiye'nin en dinamik belediye başkanlarından biri olarak uluslararası platformlarda Konya Modeli Belediyeciliği tanıtma sorumluluğunu üstlendi. Başkan Altay'ın liderliğindeki Konya, uluslararası arenada daha fazla etkileşim sağlama ve dünya genelinde belediyecilikteki en iyi uygulamaları paylaşma fırsatı bulacak.

m4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum