Başkan Altay açıkladı: Konya olarak öğrenci ulaşım ücretlerine 4 yıldır zam yapmıyoruz

Başkan Altay açıkladı: Konya olarak öğrenci ulaşım ücretlerine 4 yıldır zam yapmıyoruz

Gençlik projeleri bilgilendirme ve Genç Kültür Kart tanıtımı toplantısında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerin toplu ulaşım ücretlerine 4 yıldır zam yapılmadığını söyledi.

"Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yanındayız" diyen Başkan Altay, özellikle öğrenciler için büyük işlere imza attıklarını belirterek şu cümleleri kullandı:

- İlkokul birinci sınıftan lise sona kadar Konya il sınırları içinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, yüzde 40 ve üzeri ‘Özel Gereksinimi Vardır’ raporu olan öğrenciler, anne-babası resmen ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile 8. sınıf LGS’de Türkiye geneli binde birlik dilimde olan öğrencilerimize eğitim desteğimiz devam ediyor.

- 2018 yılından bu yana 483 bin 579 öğrencimize 30 milyon 976 bin 851 TL destekte bulunduk. Desteğimiz devam edecek inşallah. Çocuklarımız ve gençlerimiz yeter ki eğitimlerine devam etsinler, onları her zaman desteklemek bizim görevimiz.

- Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) başvurusunda yedek olan üniversite öğrencilerimizi şehrimizde geçici misafir ediyoruz. 722 daimi olmak üzere toplam 900 gencimize geçici yurt desteği sağladık.

- Konya üniversitelerine kayıt yaptıran öğrencilerimiz toplu ulaşımda kullandıkları öğrenci kartlarını ilk kullandıkları andan itibaren Belediyemize ait otobüs ve tramvaylardan 3 gün ücretsiz faydalanabiliyor.

- Gençlerimizin ulaşım ücretlerine 4 yıldır hiç zam yapmadık.

- Her zaman söylüyoruz Konya’mız toplu ulaşımda Büyükşehirler arasında en ucuz şehirlerin başında geliyor. 4 yıldır ulaşım ücretlerine zam yapmayarak da gençlerimize olan desteğimizi sürdürdük.

- Ayrıca 1.1.2020’den itibaren öğrenci olsun-olmasın, 20 yaş altı herkes toplu ulaşımdan indirimli faydalanıyor.

- Öğrenci ELKART’ına sahip 201.956 vatandaşımız indirimli tarife ile toplu ulaşımı kullanıyor.

- 71 tesisimizde ve 20 açık alanda, toplam 91 noktada ücretsiz internet hizmetimiz devam ediyor.

- Pandemi döneminde uzaktan eğitime bağlanma imkanı olmayan 10 bin öğrencimize İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla tabletlerini ulaştırdık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum