Başbakan Yıldırım İzmir'de

Başbakan Yıldırım İzmir'de

Yıldırım: "Biz yaşatmayı şiar edindik. Ölmek, öldürmek yok. Yaşatmak var, kardeşlik var, birlik, beraberlik var"

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Biz yaşatmayı şiar edindik. Ölmek, öldürmek yok. Yaşatmak var, kardeşlik var, birlik, beraberlik var." dedi.

Yıldırım, Ödemiş'teki programlarının ardından geçtiği Kaymakçı Mahallesi'nde yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

Burada Başbakanlık otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap eden Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakçı halkının kahramanlığı sayesinde Türkiye'nin bu mahalleyi tanıdığını dile getiren Başbakan Yıldırım, "Kaymakçı'nın ünü İzmir'in ününün önüne geçiyor neredeyse. Size teşekkür borcumuz var. Siz 15 Temmuz gecesi o karanlık geceyi aydınlattınız, alçakları yerle bir ettiniz." diye konuştu.

"Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları üzerine Yıldırım, "Biz yaşatmayı şiar edindik. Ölmek, öldürmek yok. Yaşatmak var, kardeşlik var, birlik, beraberlik var." ifadesini kullandı.

Alçakların önünde eğilmeyeceklerini, milletin eğilmeyeceğini, bayrağın da inmeyeceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Başkan Erdoğan" sloganları üzerine de "Kaymakçı isterse başkanlık da gelir, her şey olur. Siz ne derseniz o olur, gerisi vız gelir. Allah birliğimizi daim etsin, Allah bu bayrağı indirmesin, bu ezanları dindirmesin." dedi.

- "Başkanlık tamam mı?"

Meydandaki vatandaşlara "Başkanlık tamam mı" diye soran ve "tamam" yanıtını alan Yıldırım, "Siz darbeye, darbecilere darbeyi vurdunuz mu başkanlığı da getirir misiniz? Helal olsun size, size helal olsun evelallah." diye konuştu.

Yıldırım, Kaymakçı'nın ilçe olmasını isteyen vatandaşlara, "Kaymakçı'yı bilmeyen yok memlekette, niye hedefi küçültüyorsunuz ki." ifadelerini kullandı.

Kaymakçı halkını Ankara'ya davet eden Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın börek, keşkek hazırlayacağını kaydetti. Binali Yıldırım, vatandaşların kurban etmek istediği büyükbaş hayvanın kesilmemesini istedi.

Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti İzmir milletvekilleri de eşlik etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :