Başbakan Yıldırım İzmir'de

Başbakan Yıldırım İzmir'de

Yıldırım: (3)- "İki başlı sistem var olduğu müddetçe Türkiye'nin korkuları da önümüzdeki dönemde devam edecek. Bu duvara ekonomi çarpacak, krizler olacak, kazanımlarımız tekrar yok olacak. Ülkenin siyaseti, huzuru, birliği, beraberliği yara alacak. Biz Tü

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, iki başlı sistem var olduğu müddetçe Türkiye'nin korkularının devam edeceğini belirterek, "Bu duvara ekonomi çarpacak, krizler olacak, kazanımlarımız tekrar yok olacak. Ülkenin siyaseti, huzuru, birliği, beraberliği yara alacak. Biz Türkiye'nin kazanımlarının elde ettiklerinin geldiği noktadan geri gitmesini asla istemiyoruz." dedi.

Yıldırım, Kınık Taksi Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, İzmir için önemli hizmetler yaptıklarını, Kınık'a doğalgaz getirdiklerini, ilçede organize tarım sanayi merkezi kurmak için çalışmaları başlattıklarını, Bakırçay Üniversitesine bağlı ziraat fakültesini buraya yapacaklarını, İZBAN'ı da Kınık'a kadar uzatacaklarını belirtti.

Kınık'a 15 yılda 400 milyon liralık yatırım yaptıklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken hizmetleri de getirdiklerini anlatan Yıldırım, "Bizden önce hiç devlet hastanesi olmayan Kınık'a hastane yapıyor muyuz? 276 konutu inşa ediyor muyuz? İnşallah bu yıl sonuna kadar hepsini tamamlayacağız. 2 aile yaşam merkezi yaptık. Bu hafta açılışını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Gece gündüz yılmadan vatandaşın yüzünü güldürmek için çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, "Bu bahar bir başka güzel olacak yurdumun her köşesinde. Bakın değerli kardeşlerim, bu terör örgütleri, PKK, FETÖ, DEAŞ hep bir olmuş, 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Diyorlar ki 'Eğer evet çıkarsa biz biteriz'. İnşallah 'evet' çıkacak. Terör örgütleri de bitecek. Milletin başının belası olmaktan bunları defedeceğiz, milleti bu beladan kurtaracağız. Kardeşliğimizi bozan, birliğimize beraberliğimize zarar veren bu alçakları, bu mikropları bu ülkenin sınırlarından kovup atacağız, kazıyıp atacağız inşallah." diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı'nın İzmir'de tamamlandığını, düşmanın burada denize döküldüğünü hatırlatan Yıldırım, "Türkiye'nin aydınlık yarınlarının kapılarını aralamak da yine İzmir'den başlayacak." dedi.

- "Bu anayasa miadını doldurdu"

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Binali Yıldırım fanidir gelir geçer, Recep Tayyip Erdoğan fanidir gelip geçer. Bu değişiklik Erdoğan için değil her doğan için. Bu anayasa miadını doldurdu. Geçmişe baktığınızda bu sistemin istikrar getirmediğini görüyoruz. 2 başlı sistemin var olduğu müddetçe Türkiye'nin korkuları da önümüzdeki dönemde devam edecek. Bu duvara ekonomi çarpacak, krizler olacak, kazanımlarımız tekrar yok olacak. Ülkenin siyaseti, huzuru, birliği, beraberliği yara alacak. Biz Türkiye'nin kazanımlarının elde ettiklerinin geldiği noktadan geri gitmesini asla istemiyoruz."

Yıldırım, 2001'de yaşanan krizi hatırlatarak, anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla Türkiye'nin bir gecede yüzde 100 fakirleştiğini belirtti. Yıldırım, "Ne oldu, 637 milyar uçtu gitti. 14 senedir borç ödüyoruz. Bıraktıkları bu krizin faturasını ödüyoruz. ama ödedik, hepsini bitirdik Allah'a şükür ve üstüne üstlük de büyük projeleri de gerçekleştirdik." dedi.

- "Başbakanımız söyledi biz yaptık"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da yağmur altında bekleyen vatandaşlara teşekkür ederek, bereketli bir günde Kınık'da bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Bakanlığının İzmir'e 43 katrilyonluk yatırım yaptığını dile getiren Eroğlu, Kınık'da da yatırımlarının sürdüğünü belirtti. Eroğlu, bölgenin sulanması için gerekenlerin yapıldığını bildirerek, "Burada bir köprü yıkılmıştı, demokrasi şehidi Adnan Menderes'in köprüsü. Bunu aslında Büyükşehir Belediyesinin yapması lazımdı normalde, Başbakanımız söyledi biz yaptık. 16 Nisan'da güçlü Türkiye için 'evet' demeliyiz." dedi.

- Doğalgaz meşalesini yaktı

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından sahneden vatandaşlara karanfil ve santranç takımı attı.

Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti İzmir milletvekilleriyle sahneden vatandaşları selamladı.

Miting alanının yan tarafında bulunan Maden Şehitleri Parkı'nın açılışını da yapan Başbakan Yıldırım, daha sonra parkı gezdi, ilçeye doğalgaz getirilmesi nedeniyle doğalgaz meşalesini yaktı.

Başbakan Yıldırım daha sonra Kınık Belediyesini ziyaret etti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :