Başbakan Yıldırım İzmir'de: (1)

Başbakan Yıldırım İzmir'de: (1)

"Darbe gecesi beni arayacaksın diyeceksin ki 'Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız' şimdi de kalkıp diyeceksin ki 'Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.' Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin fa

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe gecesi beni arayacaksın diyeceksin ki 'Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız' şimdi de kalkıp diyeceksin ki 'Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.' Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın, 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz'a eğer 'darbe değil' diyorsan o zaman Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor." dedi.

Yıldırım, Gaziemir ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından Abdullah Arda Meydanı'nda vatandaşlara parti otobüsünden seslendi.

İzmir'in demokrasinin, hoşgörünün merkezi olduğunu söyleyen Yıldırım, İstiklal Mücadelesi'nin zaferle sonuçlandığı ilin de İzmir olduğunu belirtti.

İzmir'i ne yazık ki bazılarının bugünlerde iyi sözlerle anmadığını ifade eden Yıldırım, "Hatırlayın birkaç gün önce CHP'nin bir milletvekilli İzmir'i kastederek evet verenler için 'Evet verirseniz nasıl düşmanı denize döktük sizi de denize dökeceğiz' diye açıkça millete meydan okumuştur. İzmirlileri, bu ülkenin asil evlatlarını düşmanla aynı safha koymuştur. Sen kimsin, senin ne haddine? İzmir sana pazar günü cevabını verecek." diye konuştu.

CHP'nin önceki genel başkanının da "Eğer 'hayır' çıkarsa düşmanı İzmir'den denize döktüğümüz kadar mutlu olacağım" dediğini söyleyen Yıldırım, "Yakışır mı, bu millete bu söylenir mi, bakın buradan söylüyorum 'evet' de veren 'hayır' da veren başımın tacıdır. Çünkü biz 80 milyonu kardeş, bir, beraber bildik. Birlikte Türkiye olduk, milleti ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Bir başka İzmir milletvekilinin de insanlara hakaret ve küfürler ettiğini ifade eden Yıldırım, pazar günü İzmir'in, adını uygunsuz sözlerle ananlara cevap vereceğine inandığını söyledi.

- 15 Temmuz gecesi

Asker kılığına girmiş FETÖ teröristlerinin 15 Temmuz gecesi, ülkenin tankını, topunu, tüfeğini, uçağını, helikopterini çalarak milletin üzerine ateş ettiğini hatırlatan Yıldırım, insanları gözlerini kırpmadan öldürenlere de halkın gereken cevabı vereceğini belirtti.

İzmir'in darbe girişimi gecesi kendine yakışanı yaptığını, sokaklara çıktığını, bayrağına ve vatanına sahip çıktığını hatırlatan Yıldırım, "evet" diyenleri denize dökmek isteyenlere de Gündoğdu Meydanı'nda pazar günü İzmir Buluşması'na gelenlerin en iyi cevabı verdiğini ve milletin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştuğunu söyledi.

"Sözü uzatıp zurna yapmaya lüzum yok." diye konuşan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bakın açık bir şey söylüyorum. Pazar günü yapılacak halk oylamasına kim karşı çıkıyor, PKK terör örgütü karşı çıkıyor. Kandil'den avaz avaz bağırıyorlar, 'Aman çok çalışın hayır çıksın, evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. Evet çıkacak kandiliniz de sönecek. Buradan İzmir'den, Gaziemir'den söylüyorum. Bu ülkenin artık bu terör belasından kurtulması lazım, enerjimizi tüketen, kardeşliğimizi bozan, ülkemizi meşgul eden bu terörden kurtaracağız."

FETÖ'nün de 'hayır' dediğini kaydeden Yıldırım, FETÖ ile PKK'nın aynı bedenin iki kolu olduğunu, aynı yerden yönetildiğini, HDP'nin de PKK güdümünde olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, 7 Haziran öncesi HDP'nin "Biz Türkiye partisi olduk, Türkiye'ye hizmet edeceğiz, bölücülük yapmayacağız" sözü vererek İzmir'den oy aldığını 8 Haziran'da da "Bizim arkamızda PKK var, Kandil var" diyerek gerçek niyeti ortaya koyduğunu belirtti. Yıldırım, İzmir'in devlet, millet, bayrak, vatan için en duyarlı il olduğunu ifade etti.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "kontrollü darbe" iddiasına dikkati çeken Yıldırım, "Darbe gecesi beni arayacaksın, diyeceksin ki 'Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız' şimdi de kalkıp diyeceksin ki 'Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.' Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın, 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz'a eğer 'darbe değil' diyorsan o zaman Pensilvanya'nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :