Başbakan Yıldırım, Çanakkale'de:

Başbakan Yıldırım, Çanakkale'de:

"Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bölücü terör örgütlerine, FETÖ terör örgütüne de göz açtırmadan mücadelemiz sürüyor. FETÖ'yle, PKK'yla, DEAŞ'la, bu topraklardan kökleri kazınıncaya kadar kararlı mücadelemiz devam edecek. Allah'ın izniyle bu terör b

ÇANAKKALE (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bölücü terör örgütlerine, FETÖ terör örgütüne de göz açtırmadan mücadelemiz sürüyor. FETÖ'yle, PKK'yla, DEAŞ'la, bu topraklardan kökleri kazınıncaya kadar kararlı mücadelemiz devam edecek. Allah'ın izniyle bu terör belasını, bu milletin gündeminden düşüreceğiz." dedi.

Yıldırım, Bayramiç'te restorasyonu tamamlanan Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu ve çocukluğunun geçtiği evin açılışında yaptığı konuşmasına, katılımcılara, "Kahramanlığın, zaferin, destanın yazıldığı Çanakkale'yi, Çanakkale'nin güzel insanlarını selamlıyorum. Helvası güzel Bayramiç'ten halısı güzel Ayvacık'ı, Mehmet Akif Ersoy'u mebus seçen Biga'yı, güzeller güzeli Bozcaada'yı, Gökçeada'yı, seramikleriyle ünlü Çan'ı, peyniriyle meşhur Ezine'yi, kirazıyla güzel Lapseki'sini, Namık Kemal'in 'Vatan Yahut Silistre"yi tamamladığı Gelibolu'yu, Eceabat'ı, Yenice'yi selamlıyorum." diyerek başladı.

Dün Çorum'da olduklarını bugünse Çanakkale'ye geldiklerini hatırlatan Yıldırım, "Türkiye'yi bir uçtan bir uca dolaşıyoruz. Milletle kucaklaşıyoruz, hemhal oluyoruz, sohbet ediyoruz. Vatandaşın sevgisi, heyecanı bizim heyecanımızı artırıyor, şevkimizi artırıyor, gücümüzü artırıyor. Bugün, burada değerli Başbakanım aynı zamanda hemşehrim, sizin enişteniz Yıldırım Akbulut Başbakanımızla beraberiz. Size eniştenizle beraber geldim. Görüyorum ki siz, Bayramiçliler enişteleri çok seversiniz, biliyorum. Bayramiç ile kucaklaşmaya geldik. Sizlere milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin her köşesinin medeniyetlerin mirasını taşıdığını aktaran Yıldırım, şöyle dedi:

"Troya'dan Kilitbahir'e insanlığın bütün coğrafyasını hissetmek, yaşamak mümkündür. 1915'te Çanakkale, bütün dünyanın güçlerinin bir araya geldiği saldırıya uğradı. Çanakkale destanıyla, Türkiye'yi ayağa kaldıran büyük şair Mehmet Akif'tir, Mehmet Akif'in ruhudur. Biliyorsunuz değerli kardeşlerim İstiklal Şairimiz Mehmet Akif, burada, sizin bu güzel ilçenizde dünyaya geldi. 7 yaşına kadar, çocukluk yılları burada geçti. Mehmet Akif'in doğduğu ev öyle inanıyorum ki Çanakkale şehitlerinin huzuruna gelen binlerce, yüz binlerce vatan evladı tarafından ziyaret edilecek. O evi işte burada tekrar, yeni baştan yapan ve size, buraya Bayramiç'in değerine değer katacak şekilde kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 18 Mart kutlamaları esnasında, 24 Nisan'da, 25 Nisan'da milyonlarca insan Çanakkale'ye geçince mutlaka Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu Bayramiç'e de gelecek, onun mekanını da ziyaret edecek."

Çanakkale'de yatan kahraman şehitleri rahmetle andığını dile getiren Yıldırım, "Bu topraklara evladını şehit olmaya gönderen Balkanlara, Kuzey Afrika'ya, Orta Doğu'ya bütün coğrafyamıza selam gönderiyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi buradan şükranla, minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." diye konuştu.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u da minnetle andıklarını aktaran Yıldırım, şairin, Çanakkale Şehitleri için yazdığı şiirden "Sen ki asara gömülsen taşacaksın heyhat/Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber,/Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber." dizelerini okudu.

Başbakan Yıldırım, bir yandan Türkiye'nin baş belası olan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütmenin, Çanakkale'yi büyütmenin derdine düştüklerini vurgulayarak, 15 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttüklerini ifade etti. Yıldırım, "Bunu yaparken de ülkemizin, milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bölücü terör örgütlerine, FETÖ terör örgütüne de göz açtırmadan mücadelemiz sürüyor. FETÖ'yle, PKK'yla, DEAŞ'la, bu topraklardan kökleri kazınıncaya kadar kararlı mücadelemiz devam edecek. Allah'ın izniyle bu terör belasını, bu milletin gündeminden düşüreceğiz. Allah bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, manevi değeri çok büyük olan Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun geçtiği evin restorasyonunda emeği geçenlere, Belediye Başkanına ve maddi destek sağlayan İÇDAŞ Grubu'na teşekkür etti.

Gençlerin, çocukların Çanakkale'ye milli şuuru anlamak, bu toprakların hangi bedelle vatan olduğunu anlamak için geldiğini kaydeden Yıldırım, "Ama onlar geldiğinde Çanakkale'ye, İstiklal Savaşı'mıza ruh veren, bizim İstiklal Marşı'mıza heyecan veren, ruh veren Akif gibi büyük şahsiyeti de doğduğu yeri de çocukluğunun geçtiği yeri de öğrensin, Bayramiç'e gelsin istiyoruz. 'Kültürümüzü, değerimizi yaşatalım' istiyoruz. Biz değerlerimizle güçlüyüz. Geçmişi olmayanın, geleceği olmaz. Geçmişimizle gurur duyuyoruz. Geçmişimize sahip çıkıyoruz ve bu değerlerimizle inşallah geleceğimizi de inşa ediyoruz. Bu eserlerle ecdadı tanımayan, ecdada Fatiha okumayan vatan evladı kalmasın istiyoruz." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un babasının Bayramiç'te imam olduğunu belirten Yıldırım, onun görev yaptığı caminin de restore edildiğini söyledi.

Yapılan bu eserlerin Bayramiç'e, Çanakkale'ye hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Çanakkale bizim gururumuz. Çanakkale İstiklal Harbi'nin temellerinin atıldığı yerdir. 'Çanakkale geçilmez' dedik ve yedi düveli Çanakkale'de durdurduk. Bayramiç bizim gururumuz. Sizler AK Parti'ye daha güzel bir ülke, daha güzel bir gelecek için 'Evet' dediniz, biz de sizler için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz." dedi.


- "15 yılda Çanakkale'ye tam 17 milyar yatırım yaptık"

Başbakan Yıldırım, Çanakkale'ye yaptıkları en son esere değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Çanakkale'ye dünyanın kuleler arası açıklığı en büyük olan köprüsünü yapıyoruz. Gelibolu'dan Lapseki'ye köprüyle, Cumhuriyet'in 100. yılında, 2023'te artık doğrudan geçeceğiz, 6 dakikada geçeceğiz. İşte hizmet bu. Çanakkale'ye yakışan da bu. Otoyollarıyla, bölünmüş yollarıyla, deniz taşımacalığıyla, hava taşımacılığıyla Çanakkale'yi Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. "

15 yılda Çanakkale'ye tam 17 milyar yatırım yaptıklarını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Helali hoş olsun. Bundan Bayramiç de nasibini aldı. Öyle değil mi? 2002'de 160 dersliğimiz vardı, şimdi 210 dersliğimiz var. Çanakkale'de, Bayramiç'te öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 15'i geçmiyor. Avrupa'da bile böyle değil. 2014'te devlet hastanesini hizmete aldık. Göreve geldiğimizde burada yaşayan 6 bin ihtiyaç sahibi aileye ancak ulaşılabiliyordu. Şimdi 553 bin ailemiz, sosyal desteklerden yararlanıyor."

Bayramiç'te tarım ve hayvancılığın gelişmesi için 43 milyon destek yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Göletler, su şebekeleriyle Bayramiç'in bereketli topraklarına bereket kattık. Yolu olmayan köy bırakmadık. Göreve geldiğimizde 16 köyün Bayramiç'in içme suyu problemi vardı. İçme suyu yoktu. Hepsini çözdük. Bayramiç-Çan Yolu, uzun yıllardır beklediğinizi biliyorum. Orada bir talihsizlik yaşadık. Müteahhit iflas etti. İşi yapamadı ama nihayet işi yoluna koyduk, o da bitiyor. Hayırlı uğurlu olsun ama unutmayın ömür biter, yol bitmez." dedi.

Gerek ilçe merkezinde gerek Bayramiç'in köylerine hizmet yapmaya devam ettiklerini, daha fazlasını yapmayı istediklerini dile getiren Yıldırım, "Yeter ki siz isteyin. Sizlerin hizmetindeyiz." diye konuştu.

Bayramiç'i kalkındırmak için daha çok çalışacaklarını aktaran Yıldırım, katılımcılara "Bizimle daha çok üretmeye, ekmeğimizi aşımızı büyütmeye Bayramiç hazır mı?" diye seslendi. "Evet" yanıtını alan Yıldırım, "Bayramiç hazırsa ben de hazırım." dedi.

Deprem konutlarının yapımının da başladığını aktaran Yıldırım, "Bayramiç'in girişindeki asfaltı gördünüz değil mi? Bütün yol o şekilde olacak. Parça parça hepsini kaymak gibi yol yapacağız. Hiç merak etmeyin." ifadesini kullandı.

"Yolların kralı Binali Yıdırım" şeklindeki tezahüratlar üzerine Yıldırım, "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur." karşılığını verdi.

Yıldırım, sözlerini "Kral yok. Biz hizmetkarız, hizmetkar. Halka hizmet, Hakka hizmettir. Biz bunu böyle bildik. Bakın, yolları yaparız, gönüllere de yol yaparız, yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes bilsin. Ay-yıldızlı bayrağı indirtmeyiz, ezanları dindirtmeyiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Vazgeçilmezimiz budur." şeklinde tamamladı.


- Yıldırım çocuklarla İstiklal Marşı'nı okudu

Konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım'a, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Aslan, üzerinde Mehmet Akif Ersoy'un resminin ve Türk Bayrağı'nın yer aldığı tablo hediye etti.

Başbakan Yıldırım, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ kurdele keserek restorasyonu tamamlanarak müzeye dönüştürülen Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu ve çocukluğunun geçtiği evi ziyarete açtı.

Beraberindekilerle Mehmet Akif Ersoy'un evini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileriyle müzik öğretmeni Hakan Çelik eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Bayramiç Belediyesi'ni de ziyaret eden Yıldırım, daha sonra helikopterle Çanakkale'ye hareket etti.

Başbakan Yıldırım, Çanakkale'de:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :