Başbakan Yıldırım: (1)

Başbakan Yıldırım: (1)

"(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletle ne kadar övünsek o kadar haklıyız. Milletin istiklalini hedef aldılar. Her şey planlanmıştı fakat bir şeyi hesap edemediler. Bu aziz millet vatanına sevdalı ve egemenliğine aşıktı"

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletle ne kadar övünsek o kadar haklıyız. Milletin istiklalini hedef aldılar. Her şey planlanmıştı fakat bir şeyi hesap edemediler. Bu aziz millet vatanına sevdalı ve egemenliğine aşıktı." dedi.

Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, akademinin yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin asker elbisesi içindeki hainlerinin gerçekleştirmeye çalıştığı alçak darbe girişimini geride bıraktıklarını ifade eden Yıldırım, bunu asla ve asla vatanını milletini seven kahraman silahlı kuvvetlere mal etmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Yıldırım, silahlı kuvvetlerin ve polisin her an ülkenin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı için canını seve seve ortaya koyduğunu, bundan sonra da koymaya devam edeceğini dile getirdi.

Üç kıtada adaletle hükmeden bir dünya devletinin doğduğu bu topraklarda Türk insanının istediği takdirde en büyük hedefleri nasıl gerçeğe dönüştüreceğinin bir hikayesinin olduğunu anlatan Yıldırım, "Tarihten ders çıkarabilirsek, milletimizin devletimizin ne kadar zengin bir kültürel altyapıya, ne kadar büyük imkanlara sahip olduğu ortaya çıkar. Bunun için ufkumuzu geniş tutmak, büyük düşünmek ve geleceğe kararlı adımlarla gitmek zorundayız. Bizler, bu ülkenin yönetiminde görev alanlar olarak koyduğumuz hedefleri daima Türkiye'nin insanından aldığımız güçle bir bir gerçekleştirdik. Şimdi çok daha ileri hedeflere doğru yine milletimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, darbe girişiminin ardından alınması gereken bütün tedbirleri aldıklarını ve birçok yapısal dönüşüm gerçekleştirdiklerini, bu süreçte güvenlik teşkilatının subay ve astsubay personel ihtiyacını karşılamak üzere yeni eğitim kurumları ihdas ettiklerini aktardı.

Milli Savunma Üniversitesi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin ihdas edilen bu kurumların en önemlilerinden olduğunu vurgulayan Yıldırım, "15 Temmuz öncesi en büyük yapısal reform, silahlı kuvvetlerde gerçekleşti. Jandarma ve Sahil Güvenlik zaten İçişleri Bakanlığında faaliyet göstermekteydi ancak sicil yanıyla silahlı kuvvetlerde olmaya devam ediyordu. Bu ikili yapının ortadan kaldırarak her birinin duhulundan nasbına ve bütün görev süresince İçişleri Bakanlığı bünyesinde oması yönündeki düzenlemeyi yaptık. Diğer yandan TSK'nın subay ihtiyacını karşılayacak insan kaynağı için Milli Savunma Üniversitesi kurduk. Bunlar hem sivil hem askeri kaynaklardan öğrenci alacak, yetiştirecek, ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam edecek." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"15 Temmuz bize çok şey öğretti. 15 Temmuz'da, devletin içinde yıllardır sinsice yapılanan masum görünümlü örgütün günü geldiğinde ülkenin bağımsızlığını istiklalini tehdit edecek bir canavara nasıl dönüştüğünü gördük. 15 Temmuz gecesi bir şey daha gördük. Gördük ki bu millet istiklaline aşık bir millet. Milletimiz, tanklara, toplara, uçaklara, bombalara aldırış etmeden meydanlara indi, başkomutanının, cumhurbaşkanının çağrısına tereddüt etmeden riayet etti ve ülkesini, milletini, geleceğini, bayrağını alçaklara çiğnetmeyerek bir başarı ve kahramanlık ortaya koydu. Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletle ne kadar övünsek o kadar haklıyız. Milletin istiklalini hedef aldılar. Her şey planlanmıştı fakat bir şeyi hesap edemediler. Bu aziz millet vatanına sevdalı ve egemenliğine aşıktı."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :