Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Elazığ'da:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Elazığ'da:

"(Avrupa'daki bazı gazetelerin Türkiye aleyhindeki manşetleri) Sana ne kardeşim. Bu manşet, marjinal sol örgütlerin el broşürlerini hatırlattı. Türkiye'deki referandumdan sana ne? 'Evet' dersek sana ne 'hayır' dersek sana ne? Ama demek ki beyleri ilgilend

ELAZIĞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa'daki bazı gazetelerin Türkiye aleyhindeki manşetlerine dikkati çekerek, "Sana ne kardeşim. Bu manşet, marjinal sol örgütlerin el broşürlerini hatırlattı. Türkiye'deki referandumdan sana ne? 'Evet' dersek sana ne 'hayır' dersek sana ne? Ama demek ki beyleri ilgilendiriyor. Türkiye'de hayır cephesinin biraz geride kaldığını görüyorlar, diyorlar ki 'Şu seçim kampanyasına biz de destek verelim.' Bu kabul edilebilir bir şey değildir." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından Ramada Otel'de düzenlenen programda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kentin kanaat önderlerine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Türkiye'ye önemli yenilikler getireceği, yönetimde, karar alma süreçlerinde daha etkin olmasını sağlayacağını düşündükleri için bu değişikliğin gündeme geldiğini söyleyen Kurtulmuş, "Anayasa değişikliği, Türkiye'deki bir ihtiyacın gereği olarak ortaya çıkmıştır. Bu sistemin değiştirilmesi millete karşı yapılacak en önemli hizmetlerden birisidir. İnşallah milletimiz 16 Nisan'da, 'evet' diyerek bu değişikliğin önünü açacaktır." diye konuştu.

Anayasa değişikliğine neden gidildiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, mevcut sistemin vesayetçi ve çatışmacı olmasının yanı sıra yönetimde çift başlılık oluşturduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş, geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan krizlerin Türkiye'de nelere yol açtığını sunum yaparak anlattı.

Siyasi istikrarsızlık ve ekonomik krizlerin, mevcut sistemlerden dolayı oluştuğunun altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye siyasi istikrarsızlığı geride bırakmak mecburiyetindedir. Millet seçim akşamı cumhurbaşkanını, yani hükümetin başını seçecek ve yoluna devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

Bu dört temel nedenden dolayısıyla anayasa değişiklik teklifinin uygun olacağını MHP ile kararlaştırarak, Meclisten geçirdiklerini aktaran Kurtulmuş, "Vesayeti ve çatışmayı önlemek, yönetimde çift başlılığı sonlandırmak, siyasi ve ekonomik krizlerin önüne geçmek. Şimdi söz sırası millettedir, inşallah millet 16 Nisan’da bu değişikliği onaylayacak ve Türkiye’nin önünü açacaktır." ifadesini kullandı.

- "Böyle bir hükümet, böyle bir iktidar olabilir mi?"

Kurtulmuş, koalisyon pazarlıklarının yeni sistemde ortadan kalkacağını söyledi. Hollanda'daki seçimlerin sonuçlarını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Başbakan Rutte'nin partisi 33 milletvekili, İslam düşmanı, ahlak düşmanı, insanlık düşmanı Wilders'in partisi 20 milletvekili, Hristiyan Demokratlar 19 milletvekili, Demokrat Parti 19 milletvekili, İşçi Partisi de 9 milletvekili almış. Şimdi nasıl koalisyon olacak? Rakamları alt alta koyuyorsun, en az dört partinin koalisyon kurması lazım. Kim, kiminle koalisyonu nasıl kuracak? Allah aşkına böyle bir hükümet, böyle bir iktidar olabilir mi? Türkiye pratiği de gösterdi ki, bu son derece vakit kaybettirici bir durumdur. Seçim akşamı koalisyon falan olmayacak, iktidar kim ise seçimde belli olacak."

- "Sana ne kardeşim. Sen işine baksana"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, anayasa referandumunun Türkiye’yi ilgilendiren önemli bir mesele olduğunu belirterek, bu kampanya sürecinde bazı misafirlerin, dışarıdan müdahale eden bazı unsurların da olduğunu aktardı.

Birkaç gün önce İsviçre'deki bir gazetenin manşetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da resmini kullanarak, Türkçe manşet attığını aktaran Kurtulmuş, "Sana ne kardeşim. Bu manşet, marjinal sol örgütlerin el broşürlerini hatırlattı. Türkiye'deki referandumdan sana ne? 'Evet' dersek sana ne 'hayır' dersek sana ne? Ama demek ki beyleri ilgilendiriyor. Türkiye'de hayır cephesinin biraz geride kaldığını görüyorlar, diyorlar ki 'Şu seçim kampanyasına biz de destek verelim.' Bu kabul edilebilir bir şey değildir." açıklamasında bulundu.

Almanya'nın Bild gazetesinin de "Erdoğan'ı ve Türk siyasetçileri Avrupa’da görmek istemiyoruz" şeklinde manşet attığına dikkati çeken Kurtulmuş, bu yazıya da tepkisini "Sana ne kardeşim. Sen işine baksana" şeklinde gösterdi.

Hollanda Rotterdam'da yaşananları ve Avrupa'nın Türkiye konusundaki olumsuz uygulamalarını da aktaran Numan Kurtulmuş, bu yaşananların bir izahının olup olmadığını sorarak, şunları kaydetti:

"Bence bir izahı var. Bunlar, güçlü, büyük sözünün arkasında duran, mazlum milletlere öncülük yapan, dünya sisteminin yanlışlıklarına kafa tutan bir Türkiye istemiyorlar. AB'nin terbiye salonunda tek ayak üzerinde beklerseniz eyvallah, ama ne zaman IMF'yi kovarsanız, 'Dünya beşten büyüktür' diyerek, BM dahil mevcut dünya sisteminin çalışmadığını haykırırsanız, sizden kötüsü yok."

Programa, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, MHP ve BBP il temsilcileri de katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :