Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kilis'te:

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kilis'te:

"Bütün dünya seyrederken şimdi Türk kardeşlerinizin ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri, sizin topraklarınızda, terör örgütlerinden sizleri korumak için mücadele veriyor, şehitler veriyor. İnanıyoruz ki, zafer yakın"-"Biz Suriyeyi işgal etmek, ilhak etmek, ken

KİLİS (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bütün dünya seyrederken şimdi Türk kardeşlerinizin ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri, sizin topraklarınızda, terör örgütlerinden sizleri korumak için mücadele veriyor, şehitler veriyor. İnanıyoruz ki, zafer yakın." dedi.

Kaynak, Kilis ve Suriyeli kadınların eğitim gördüğü Abidin Ağa Konağı'nda yaptığı konuşmada, Suriyelilerin, çok uzun zamandır kendi topraklarından, vatanlarından ayrı ama kendilerine kucak açan ensar Kilislilerle bayram yaptıklarını söyledi.

Barış ve huzur içinde kardeşçe yaşamanın mümkün olduğunun, Türkiye'de ve özellikle de Kilis'te dünyaya gösterildiğini ifade eden Kaynak, şöyle devam etti:

"Biz biliyoruz ki siz buraya keyfinizden gelmediniz. Orada bir zulüm vardı ve ondan kaçtınız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kapıları açtı. 'Zulümden kaçan buyursun, dini, dili ırkı ne olursa olsun' dedi. 160 kişilik muhacir geliyor diye havaalanında devlet başkanları karşılarken, biz burada 3 milyon kardeşimizle birlikte yaşıyoruz. 135 bin kardeşimiz, Kilis'te Kilisli kardeşleriyle yaşıyor. Sevinerek şunu söyleyebiliriz, sadece kamplarımızda 250 bin kişi var. 2 milyon 750 bin kişi bizimle, kendi sokaklarımızda barış içerisinde yaşıyorlar."

Kaynak, Türk halkının muhacir kardeşlerini asla başkası gibi görüp, kuru ekmeğe muhtaç bırakmadığına dikkati çekerek valiler, belediye başkanları ve bütün Türk halkının muhacir kardeşlerinin rahatı ve huzuru için gayret ettiğini dile getirdi.

Türk milletinin Suriyeli kardeşlerini asla bir yük olarak görmediğinin bilinmesini isteyen Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna rağmen şunu da biliyoruz ki; herkesin vatanı, doğduğu yer gözlerinde en iyi yerdir. Bütün dünya seyrederken şimdi Türk kardeşlerinizin ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri, sizin topraklarınızda, terör örgütlerinden sizleri korumak için mücadele veriyor, şehitler veriyor. İnanıyoruz ki, zafer yakın. Çünkü biz Suriye'yi işgal etmek, ilhak etmek, kendi topraklarımıza katmak istemiyoruz. Bu çocuklar kendi sokaklarında, aynen Cerablus'ta olduğu gibi oynasınlar, gülsünler, bayram yapsınlar istiyoruz. İstiyoruz ki, siz kadınlar terk etmek zorunda kaldığınız evlerinizde yaşayın, oraları aileleriyle birlikte kendilerine adeta bir cennet bahçesi yapın."

Veysi Kaynak, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşmiş Milletler (BM) Zirvesi için ABD'ye gideceklerini aktararak, bu sene BM'de muhacirler sorununun konuşulacağını vurguladı.

Kendisinin de orada Kilislilerin yaptıkları fedakarlıkları, ev sahipliğini ve dünyaya verdikleri insanlık dersini anlatacağını kaydeden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Kilis, Peygamberimizden 1400 küsür sene sonra bir ensar şehri oldu. Bununla ne kadar övünse az. Ben de Kilisli kardeşlerimize ne kadar destek olabilirsem olacağım. Biliyoruz ki, Türkiye'nin huzuru, güvenliği, Türkiye'nin geleceği Kilis'ten başlayacaktır. Kilis gelecek hafta yaptığı bu güzellikler sebebiyle dünyanın gündeminde olacaktır." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :