Başbakan Yardımcısı Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Kaynak:

"16 Nisan'da yapmak istediğimiz, milletin iradesinin önündeki engelleri birer birer devirme ve ortadan kaldırmadır" - "40 yıl boyunca hazırlanan bir darbe süreci, devleti bütün organlarıyla ele geçirme süreci 17 saatte yerle bir oldu"- "Türkiye ilk defa d

BATMAN (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "16 Nisan'da yapmak istediğimiz, milletin iradesinin önündeki engelleri birer birer devirme ve ortadan kaldırmadır." dedi.

Kaynak, Batman Valiliğince sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar ve kanaat önderlerinin katılımıyla Türkiye Petrolleri Kristal Park'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da ki darbe girişimini, elinde silahı olmayan vatandaşların tank, silah ve uçakların karşısında göğsünü siper ederek yerle bir ettiğini söyledi.

FETÖ ile PKK'nın bir farkı olmadığını belirten Kaynak, şöyle devam etti:

"40 yıl hazırlanan bir darbe süreci, devleti bütün organlarıyla ele geçirme süreci 17 saatte yerle bir oldu. Mülkiye, emniyet ve üniversitemizde örümcek ağı gibi dolaşan bir zihniyet, arkasına saklandıkları, en sağlam olduğunu düşündükleri zihniyet bir fiske ile yok olup gitti. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletin dirayeti 40 yıllık örümcek ağı gibi örülen darbeyi yerle yeksan etti. Türkiye ilk defa darbe ile karşılaşmıyordu ama ilk defa milletin tankı, topu, silahı kendisine yöneltildi, milletin meclisi ilk defa bombalandı. Milletin meclisinin bombalanması milletin kendisinin bombalanmasıdır. Bunu yapan üstüne asker üniforması giymiş bir kısım teröristlerdir. Profesör, vali, milletvekili, general, pilot olmuş ve bunlar Pensilvanya'dakinin bir işaretiyle adeta robotlaşmış gibi davrandılar. Hangi akıl, vicdan bunların yaptıklarını yapabilirdi? Hangi vicdan tankları insanların üstüne sürebilirdi? Bu milleti, teröre karşı görev yapan özel harekat polislerimize bombalar yağdırtıp yataklarında şehit edebilirdi?"

- "Milletin iradesi karşısında hiç bir şey duramaz"

Türkiye'nin 2 yüzyıldan bu yana sıkıntılarla karşılaştığına değinen Kaynak, kendilerinin 6 yüzyıl boyunca 24 milyon metrekareye ve 3 kıtaya hükmetmiş bir ecdadın torunları olduklarını dile getirdi.

Kaynak, şunları aktardı:

"Biz bu coğrafyayı birlikte vatan yaptık. Bizlerin görevi sadece bu coğrafya değil, bizim görevimiz bütün insanlar, mazlumlar, mağdurlardır. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa el uzatacaksınız diye talimat verdi Cumhurbaşkanımız. Düşmanın bombası tepemizde dolaşırken bu bomba Kürt'e mi, Türk'e mi, Laz'a mı rast gelecek bilemeyiz. Bizim için önemli olan insanımızın huzur ve mutluluğudur. Bizim için bundan sonra önemli olan temel değerlerimizi muhafaza etmektir. 16 Nisan'da yapmak istediğimiz, milletin iradesinin önündeki engelleri birer birer devirme, ortadan kaldırmadır. Bu meclis milletin temsilcileri olarak yapmak istediklerini yapmaya muktedir bir meclis değildir. Bu meclis sürekli bunalımlar, krizler çıkartmaya hazır bir meclistir. Milletin iradesi karşısında hiçbir şey duramaz. 27 Nisan'da başörtüsü karşısında duranlar, 10 yıl sonra başörtüsünü karşısında görüyor artık bunu yapan da bu milletin iradesidir."

- "Bizim darbelerle, krizlerle değil işimizle uğraşmamız lazım"

Türkiye'nin 1982 darbe anayasasıyla yönetildiğine dikkati çeken Kaynak, bu anayasaya sahip çıkmanın yapılan darbeye sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

Krizler oluşturmayan, kalkındıran bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaynak, "Nüfusumuzun yüzde 24'ü 15 yaş altındadır. Bunun kıymetini bilene çok önemlidir bu rakam. Bizim bu gençlere okul, yol hastane yapmamız, iş vermemiz gerekir. Bunun için bizim darbelerle, krizlerle değil işimizle uğraşmamız lazım, devletimizi sağlam yapmamız lazım." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak, yapılacak halk oylamasında ilk defa milletin temsilcilerinin yaptığı bir anayasa olduğunu dile getirerek millet kimi seçerse onun iktidar olmasını istediklerini bildirdi.

Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt ve Hakkari'nin son 33 yılda büyük acılar çektiğini aktaran Kaynak, devletin güvenlik ve adalet için var olduğunu anlattı.

- "65 ülkenin yapamadığını bizim ordumuz yaptı"

Türkiye'nin DEAŞ terörü ile yaptığı mücadeleye işaret eden Kaynak, şöyle konuştu:

"Bizim ordumuz içindeki hainler temizlendikten sonra ne kadar değerli ve kahraman olduğunu Suriye'de gösterdi. 2 bin kilometrekarelik yerde DEAŞ terörü ile 65 ülkenin yapamadığını bizim ordumuz yaptı. Oralara terör, terörist gelmesin diye güvenliğimizi El-Bab'dan başlattı. ÖSO'un da desteği ile 2 bin kilometrekarelik yer oranın asli sahiplerinin emin yeri olmaya tekrardan başladı. Tehlikelerle risklerle dolu bu coğrafyada askere, insanımızın güvenliği için polise ihtiyacımız var. Sadece bu amaçla var, darbe yapmak için, insanımızı katletmek için değil. Adalet ise asla vazgeçemeyeceğimiz bir şeydir."

- "Her şeyin hakemi milletimiz olacak"

16 Nisan'dan sonra milletin iradesinin üzerinde Allah'tan başka hiçbir gücün olmayacağını söyleyen Kaynak, şunları kaydetti:

"16 Nisan'dan sonra bu topraklarda her şeyin hakemi siz olacaksınız, milletimiz olacak. Krizleri çözen bizzat milletin kendisi olacak. Hükümetimiz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da bu bölgeyi kendi ayakları üstünde durabilmesi için büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdi. Bu bölgenin 23 ili için yeni bir kalkınma projesi hayata geçirildi, hepsinin parası hazır. Buraları cazibe merkezleri ilan ettik. Biz istiyoruz ki burada insanlarımız huzur içerisinde yaşasın bunun anahtarı sizin elinizde, bunu 16 Nisan'da önünüze getireceğiz. Bir diğer anahtar ise devletle sizin aranıza asla terörü sokmayın. Terör, acı, kan, gözyaşı, hastaları doktorsuz bırakmak, Batman'ı fabrikasız bırakmak, öğrencilerimizi öğretmensiz bırakmak demektir. Bu terörün tek faydası onları maşa olarak kullananlara var. Ülkemizin en zengin coğrafyasındayız. Çokça rezervimiz, çok güzel ovalarımız var."

Batman Valisi Ahmet Deniz ise "Bu coğrafyada Türk, Kürt, Alevi, Sünnisiyle nasıl binlerce yıldır beraber yaşadıysak bundan sonrada yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye son kaledir biliyorlar ki bu kale düşerse alemi İslam düşecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :