Bartın’dan Suriye'ye yardım

Bartın’dan Suriye'ye yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere gıda, battaniye ve ilaç gönderdi

BARTIN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının desteğiyle Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım malzemesi yüklü tır yola çıktı.

İHH Bartın temsilcisi Selami Ünsal, valilik önünde düzenlenen törende,  2011'den bu yana büyük bir dramın yaşandığı Suriye'de 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve 600 binden fazla yetim olduğunu söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfının, kuruluşundan bu yana topladığı yardımları en etkili şekilde sivillere ulaştırmaya çalıştığını dile getiren Ünsal, yardımların Kilis ve Hatay’da bulunan İHH koordinasyon ofisleri aracılığıyla Suriye halkına ulaştırıldığını ifade etti.

Ünsal, "İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılının mart ayından bu yana hem Suriye içinde yerinden edilen hem de Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e sığınan Suriyeli mültecilerin barınma, beslenme, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardım faaliyetleri yürütmektedir" dedi.

Suriye halkı için hayırseverlerden aldıkları yardımlarla mazlumların yanında olduklarını gösterdiklerini, bir nebzede olsa acılarını dindirme gayreti taşıdıklarına işaret eden Ünsal, şöyle konuştu:

"Bizler bu savaşın bir an önce bitmesi için dua ederken, bir yandan da kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için belirli aralıklarla yardım tırları gönderiyoruz. Bugün un, kuru gıda, halı, kilim, yatak, yorgan ve battaniyenin bulunduğu bir tır gönderiyoruz. Yardım malzemeleri, kardeşlerimizin bir nebze de olsa acılarını dindirecek ve onları unutmadığımızın göstergesi olacak. Suriye'deki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız."

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği tır, dualar eşliğinde uğurlandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler