Barbarlar! Konya ve Kırşehir'i bağlayan 773 yıllık Kesikköprü'yü bu hale getirdiler

Barbarlar! Konya ve Kırşehir'i bağlayan 773 yıllık Kesikköprü'yü bu hale getirdiler

Anadolu Selçukluları tarafından 1248'de Konya ve Kırşehir'i birbirine bağlamak için yaptırılan tarihi Kesikköprü, sprey boyalarla tahrip edildi. Köprünün içler acısı haline işaret eden öğretmen Dönmez, "Orta Çağ zihniyetli barbarlar! Elleriniz kırılsın.."

Anadolu Selçukluları tarafından Kırşehir merkez Kesikköprü köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu olan 773 yıllık tarihi Kesikköprü'nün sprey boyalarla boyanması tepkilere neden oldu.

Kırşehir merkez Kesikköprü köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu olan 773 yıllık tarihi Kesikköprü'nün üzeri sprey boyalar ile boyandı.

cc.jpg

Orta Çağ zihniyetli barbarlar

Kırşehir’den Aksaray’a gezi için giden ve tarihi köprü üzerinden geçen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez, köprünün halinin içler acısı olduğunu söyleyerek, "Köprü üzerinde yüzyıllar öncesine gittim. Kervanların binlerce kiloluk yükü taşıdıklarını düşündüm. Moğol zihniyetliler ise dedelerinin yaptığı köprüyü yok etmek için çalışmışlar. Orta Çağ zihniyetli barbarlar tarihe verdiğiniz zarar için elleriniz kırılsın" dedi.

Türk mimarisinin önemli eserlerinden
1248 yılında Anadolu Selçukluları tarafından yaptırılan ve tarihi İpekyolu güzergahında bulunan köprü, Kırşehir ile Konya’yı birbirine bağlamak için yapılmış ve Türk mimarisinin önemli eserlerinden biri... 400 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 13 gözlü olan köprü, 1616, 1849, 1925 ve 2004 yıllarında da onarım gördü.

Cacabey Kervansarayı da yok olmakla karşı karşıya

Kesikköprü Kervansarayı olarak da bilinen tarihi Cacabey Kervansarayı’nın bakımsızlık nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması ve bölgede herhangi bir koruma çalışmasının olmaması da tepki oluşturdu.

c.jpgccc.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.