"Bank Asya'da adına başkası hesap açmış"

"Bank Asya'da adına başkası hesap açmış"

Kırklareli'de FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor - Tutuklu sanık Kurtgözlü: - "Bank Asya'daki TL hesabı bana ait değil. Biri benim adıma hesap açmış olabilir"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Hasan Kurtgözlü, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Ülkenin müreffeh bireyler yetiştirmesi amacıyla, daha sonradan FETÖ ile irtibatlı olduğunu öğrendiği bir koleje yardımlarda bulunduğunu savunan Kurtgözlü, ticari ufkunun gelişmesi için de Lüleburgaz İş Adamları Derneği'ne üye olduğunu öne sürdü.

Almanya'ya da ticari gezi amacıyla gittiğini ileri süren Kurtgözlü, bu gezide bir arkadaşı dışında hiç kimseyle görüşmediğini iddia etti.

Adil Öksüz'ü Lüleburgaz'da bir çiftlikte sakladığı iddialarının gerçek dışı olduğunu savunan Kurtgözlü, Adil Öksüz'ü tanımadığını söyledi.

Bank Asya ile irtibatının sadece çocuklarının eğitim masraflarını ödemek için olduğunu ve yatırım amacıyla döviz ve altın hesabı açtırdığını ileri süren Kurtgözlü, ''Bank Asya'daki TL hesabı bana ait değil. Biri benim adıma hesap açmış olabilir. Bu suçlamayı kabul etmiyorum.'' şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin sanığa ''Senin adına hesap açıldığını mı iddia ediyorsun?'' demesi üzerine Kurtgözlü, ''Evet benim adıma hesap açılmış'' şeklinde cevap verdi.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :