Bangladeşli yetim çocukların din eğitimine Türkiye'den destek

Bangladeşli yetim çocukların din eğitimine Türkiye'den destek

Bangladeş'in Cox's Bazar ve Barguna kentlerinde medresede eğitim gören yetimlerin de bulunduğu yaklaşık 10 bin çocuk, Kur'an-ı Kerim öğreniyor- Eğitmenlerden Hafız Muhammed Atiqullah:- "Tertemiz çocuklarımızı tertemiz dinimizle tanıştırıyoruz. Bize Kur'an

BARGUNA/COX'S BAZAR (AA) - ALİ TEPE - Bangladeş'in Barguna ve Cox's Bazar kentlerinde medresede eğitim gören yetimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin çocuk, Türk halkının da desteğiyle Kur'an-ı Kerim dersleri alıyor.

Barguna ve Cox's Bazar kentlerinde yaşayan Arakanlı ve Bangladeşli çocuklar, medreselerde dini eğitimin yanı sıra bilim ve teknoloji eğitimi de görüyor.

Kur'an-ı Kerim öğrenen çocukların din eğitimine bir katkı da merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfından geldi.

Vakıf tarafından bölgeye bini aşkın Kur'an-ı Kerim gönderildi.

- "Türkiye halkından Allah razı olsun"

120'si kız 500 öğrencinin eğitim gördüğü Jannatul Banat Balıka Dakhıl Medresesinde eğitmen Hafız Muhammed Atiqullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yoğun olarak Müslümanlar olduğunu belirtti.

"Tertemiz çocuklarımızı tertemiz dinimizle tanıştırıyoruz. Onlar da misyonerlerin faaliyetlerine karşı Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılıyor. Bize Kur'an-ı Kerim yardımında bulunan Türkiye halkından Allah razı olsun." diyen Atiqullah, ailelerin de bu durumun farkında olması nedeniyle çocuklarını medreselerde eğitim görmesi için kendilerine emanet ettiğini aktardı.

"Bu çocuklar bize Peygamber Efendimizin emaneti. Çocuklarımıza İslam ve bilime dair ilmi bilgiyi verip geleceğimizi inşa etmelerini sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullanan Atiqullah, gelecek olarak gördükleri çocuklar ve gençler sayesinde daha güzel yarınlar görmek istediklerini belirtti.

Atiqullah, "Daha güzel bir ülke ve gelecek için bize yardımda bulunan Türk halkına teşekkür ediyorum." dedi.

- "Geleceğimizi Kur'an-ı Kerim ve bilim sayesinde en güzel şekilde kuracağız"

Öğrencilerden 12 yaşındaki Faisal Mahfuz, kendi isteğiyle medresede hafız olmak için eğitim aldığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim okumayı ve dinlemeyi çok sevdiğini dile getiren Mahfuz, "Tanımadığımız insanlar bize İncil dağıttı. Onların İncil dağıtmasına karşı dinimizin tek kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılıyoruz. İnşallah geleceğimizi Kur'an-ı Kerim ve bilim sayesinde en güzel şekilde kuracağız. Ülkemizi bu tür faaliyetlerden kurtarıp, Müslüman kalmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Mahfuz, kendilerine eğitimlerinde destek sunan Türkiye'ye teşekkür etti.

Zahid Hasan, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye karar verdiğini belirterek, "Kur'an-ı Kerim dışında hiçbir kitabı benimsemiyorum. Kim ne yaparsa yapsın ben öğretmenlerimin yardımıyla Kur'an-ı Kerim ve bilimi medresede öğreneceğim inşallah. Bize Kur'an-ı Kerim gönderen Türkiye'deki ağabeylerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Umut Kervanı Vakfı Genel Sekreteri Muhammed Nurullah Günaydın, hayırseverlerin yardımıyla medreselere bini aşkın Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını söyledi.

Günaydın, hayırseverlerden gelen yardımlar doğrultusunda bölgede Kur'an-ı Kerim dağıtımını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :