Ban Ki-moon'dan Turkcell'e Türkçe teşekkür

Ban Ki-moon'dan Turkcell'e Türkçe teşekkür

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Turkcell'i genç kızların eğitimi, girişimci kadınları teşvik ve kadınlara yönelik şiddete karşı yaptığı projeler dolayısıyla kutladı

 

Turkcell, Birleşmiş Milletler Kadın Ofisi (UN Women) tarafından organize edilen ''Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri'' (Women's Empowerment Principles - WEPs) başlıklı etkinliğin açılış ve kapanış oturumlarında yer aldı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuşmasında Türkiye'de Turkcell öncülüğünde gerçekleştirilen kadın odaklı projeleri ve elde ettikleri sonuçları anlattı.

Gün boyu süren toplantılarda ''iş eşitliktir'' temasını vurguladıklarını ve kadınlara yönelik ayrımcılığa son verecek projeleri tüm dünya ülkelerinin temsilcileriyle konuştuklarını belirten Öztürkler, ''Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin bizzat kendi inisiyatifiyle oluşturulan ''Kadınların Güçlendirilmesi İlkeleri''ne imza atan ilk Türk teknoloji şirketi olarak burada ülkemizi temsil etmekten gurur duyduk. Eşitlik önce evimizde başlar. Turkcell Grup'ta çalışanlarımızın yüzde 50'sinin kadın olması, yöneticilerimizin dünya ortalamasının tam iki katı oranında yüzde 42'lerde olması çok önemli. Diğer şirketleri de WEPs'e imza atmaya ve bu ilkeleri samimiyetle hayata geçirmeye davet ediyoruz'' diye konuştu.

Öztürkler'in konuşmasından sonra söz alan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ki-Moon ise göreve geldikten hemen sonra hayata geçirdiği ''Kadınları Güçlendirme İlkeleri'' (WEPs) ile sadece 3 yılda büyük mesafe katettiklerini anlattı.

Brezilya'dan Türkiye'ye, Avustralya'dan Bangladeş'e bu alanda önemli çabalar var olduğuna işaret eden Ki-Moon, ''Az evvel başarılı ve ilham verici örnekleri dinlerken kısa zamanda neler başarılabildiğini gördüm ve bundan büyük mutluluk duydum. Onlara gönülden teşekkür ediyorum. Kadınlara mutlak eşitlik sağlamak için iş ve politika dünyasının liderlerinin kararlı olması şart. Bakın ben görevime atandıktan sonra kadın yönetici sayımızı yüzde 50 oranında arttırmayı başardım.  Parlamentolarında hiç kadın vekil olmayan ülkelerin başkanları ile konuşup, ikna turları düzenledim. Kadınların eşit haklara sahip olması için erkeklerin bu konuda istekli olmaları ve harekete geçmeleri gerekiyor'' diye konuştu.

-Türkçe teşekkür-

Turkcell'i, genç kızların eğitiminden girişimci kadınları teşvike, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen kadınlara yönelik şiddete karşı sıfır tolerans kampanyasından ''İşte Eşitlik'' deklarasyonuna kadar pek çok projesinden ötürü kutlayan Ki-Moon, Öztürkler'e, Türkçe teşekkür  etti.

Koray Öztürkler, BM Genel Sekreteri'ne Turkcell'in TİSVA işbirliğinde hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü Projesi kapsamında mikrokredi alan kadınların hazırlamış olduğu bir oyalı yemeni, keçe telefon kılıfı ve el yapımı mumdan oluşan hediye setini takdim etti.

Etkinliğin ilk günü İsviçre ve Avustralya hükümetlerinin ev sahipliğinde açılış, ikinci gününde ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile birlikte kapanış konuşması yapan Öztürkler, projenin detaylarını Genel Sekreter'e iletti.

ABD Başkanı Obama'nın Kadından Sorumlu Başdanışmanı Valerie B. Jarrett de etkinliğe katıldı

Önceki ve Sonraki Haberler