Balyoz'da gerekçeli karar açıklandı

Balyoz'da gerekçeli karar açıklandı

İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi, "Balyoz Planı" davasına ilişkin gerekçeli kararını tamamladı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Balyoz Planı'' davasına ilişkin gerekçeli kararını tamamladı. Her sanık için ayrı ayrı değerlendirme yapılan gerekçeli karar 1435 sayfadan oluşuyor. Kararın 100 sayfalık bölümü dijital delillere ayrıldı.

 - 1 kişi için kırmızı bülten, 14 kişi için yakalama kararı çıkartıldı

 - Hukuk dışı bir yapılanma içerisinde askeri yazışma ilkelerinin geçerli olması beklenemez.

 - Hiçbir bilirkişi raporu yargıcı kesin olarak bağlayamaz

 - Kendi mağduriyetlerine kismen ya da tamamen kendi hareketleriyle neden olan sanıklar, bu durumdan kendi lehlerine sonuç çıkararak haklarının ihlal edildiğini iddia edemezler.

 - Davadaki belgelerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından askeri birimlerde asıllarının bulunduğunun belirtilmesiyle, sanıkların aksi yöndeki savunmalarını bertaraf ederek, mahkemede tam bir kanaat oluşmuştur.

 Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Oramiral Özden Örnek ve emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 20'şer yıl hapis cezalarına çarptırıldığı 362 sanıklı Balyoz Davası'nın gerekçeli kararı açıklandı.

 İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, basın mensuplarına bir açıklama yaparak gerekçeli kararın tamamlandığını bildirdi. Kararda haklarında mahkumiyet kararı olan ancak teslim olmayan 14 sanık için yakalama bir sanık hakkında ise kırmızı bülten çıkartıldı. Karar dijital olarak dağıtılmayacak.

 BALYOZ'DA RAKAMLARLA CEZA

 3 general 20 yıl hapis cezası aldı

78 sanık 18 yıl hapis cezası aldı

214 sanık 16 yıl hapis cezası aldı

28 sanık 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı

1 sanık(Bulut Ömer Demiroğlu) 15 yıl hapis cezası aldı

69 sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Duruşmada olan 6 tutuksuz sanık tutuklandı

3 kişinin dosyası ayrıldı

Bir sanık dava sürecinde hayatını kaybetti

36 sanık beraat etti