Balkanların sağlık üssü

Balkanların sağlık üssü

İleri teknoloji ürünü cihazlarla donatılan, modern mimarisiyle hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, sağlık turizmi hareketinde Türkiye'nin Balkanlar'daki öncüsü olmayı hedefliyor- Ayrı katlarda tam don

İSTANBUL (AA) - ÇİĞDEM PALA/SEMRA ORKAN - İleri teknoloji ürünü cihazlarla donatılan, modern mimarisiyle hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, sağlık turizmi hareketinde Türkiye'nin Balkanlar'daki öncüsü olmayı hedefliyor.
Türkiye'deki sağlık turizmi hareketinde Edirne'nin Balkanlar'daki payını artırmak için projeler yürüten Edirne Kamu Hastaneler Birliği, ileri teknolojiyle donatılan Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesini halkın hizmetine sundu.
Edirne'de, 63 bin metrekarelik alan içinde inşa edilen 400 yatak kapasiteli Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, özel hastanelerle yarışır nitelikteki ileri teknoloji altyapısıyla öne çıkıyor.
Hastane, hem özel hem de devlet hastaneleri için örnek teşkil edecek 2 bin 700 metrekarelik alana sahip acil ünitesindeki 19 erişkin, 4 çocuk, 1 izole müşahede yatağı, ileri düzey monitörlerle izleme yapılmaya uygun son teknolojiye sahip geniş gözlem odaları ve hızlı çekim yapmayı sağlayan röntgen cihazlarıyla bölgeye ve Balkan ülkelerine 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.
İleri teknoloji ile donatılan "akıllı" hastane, bina otomasyon sistemleriyle de dikkati çekiyor. Hastane, tri-jenerasyon sayesinde ısınma için yakılan doğalgazdan hem elektriğini hem de sıcak suyunu üretiyor.
- Doğumhaneler tarih oldu
Kadın doğum kliniğinde hamileler normal doğumlarını, tıbbi cihaz ve aletlerle donatılmış ev konforundaki Sancı Doğum Loğusa (SDL) odasında gerçekleştiriyor.
Hamileler, doğum sonrasında ise lohusalık dönemini bebeğiyle birlikte yine aynı odada, mutlu ve huzurlu ortamda geçirerek taburcu ediliyor.
Endoskopi, bronoskopi, ERCP (safra yolları girişimsel işlemi), kolonoskopi, gastroskopi işlemleri, ileri teknolojiyle hastanın rahat edebileceği ferah ortamlarda yapılıyor.
Bölgeden randevusuz gelen ayaktan kemoterapi hastalarına, çalışan ve hasta güvenliği standartlarını en üst seviyede karşılayan güvenlik kabini içerisinde hazırlanan ilaçlarla huzurlu bir ortamda tedavileri uygulanıyor.
Göz hastalıklarının ameliyatında en yeni ve en üst teknolojiye sahip cihazlar ve aletler doktorların dolayısıyla hastaların kullanımına sunuluyor.
KBB muayeneleri, KBB poliklinik odalarında son teknolojiye sahip üniteler eşliğinde yapılıyor. Yeni 2 üst seviye odyoloji kabini de hastalara hizmet veriyor.
- Hasta ve hasta yakınlarının umudu oldu
Hasta ve yakınlarının 46 yatak kapasitesiyle umudu olan Palyatif Bakım Ünitesi'nde, evde bakım hizmetine muhtaç olan veya bakımlarında hasta yakınlarının zorlandığı ümidi yitirilmiş hastalar misafir ediliyor.
Hastaların radyolojik görüntüleri ve laboratuvar sonuçları son sistem dijital veri aktarımı sayesinde saklanıp, ilgili bölümlere aktarılıyor. Ayrıca bu sistem farklı lokasyondaki doktorlara aynı anda görüntü üzerinden hasta konsültasyonu olanağını da sağlıyor.
Son sistem araçlarla donatılmış, üstün özellikli ameliyat masalarının üzerindeki özel ameliyat lambalarının içine yerleştirilen yüksek çözünürlüklü son teknoloji kameralar sayesinde video konferans ve telekonferans sistemiyle istenilen yere canlı olarak bağlanılabiliyor.
- İnme merkezi de en kısa sürede faaliyete geçecek
Ayrıca ameliyathanelerde son teknoloji ürünü kapalı ameliyat cihazları kullanıma sunuluyor. Bunlarla her türlü laparoskopik, artroskopik, torakoskopik ameliyatlar, böbrek ve idrar yolu taş tedavisi ameliyatsız veya kapalı yöntemle ayrıca prostat ameliyatları yapılıyor.
Anjiografi cihazıyla hem kalp krizi geçiren hem de damar tıkanıklığı yaşayan hastalara müdahale yapılıyor. Bunun yanında beyin felci geçiren hastaların tıkanan damarlarına erkenden müdahale edilerek, felci geriletmeyi sağlayan inme merkezi de en kısa sürede faaliyete geçecek.
MR ve BT odaları, koroner yoğun bakım, genel yoğun bakım, inme merkezi, yenidoğan yoğun bakım, dijital koroner anjio odası, anjio servisi, ayrı katlarda tam donanımlı 10 ameliyathane, 2 KVC , 1 sezaryen ameliyathane salonu ile özel hazırlanmış ameliyata hazırlık, uyandırma odaları hastaların mahremiyetini de koruyan dünya standartlarında alt yapıya sahip bulunuyor.
- Engelli dostu hastane
Engelli hastaları düşünerek iç ve dış mekanlarda başta mimari olmak üzere çeşitli düzenlemeler yaparak sağlık hizmetini hızlı, güvenli, konforlu vermeyi amaç edinen hastanede engelli kullanımına uygun dizaynı yapılan her serviste engelli odaları da bulunuyor.
Hastaların hastaneyle ilk temas ettiği noktalarda (acil ünitesi, danışma, kayıt, karşılama, yönlendirme ) işaret dili eğitimi alan personel de hizmet veriyor.
Edirne Kamu Hastaneler Birliğinin basın ve iletişim birimi tarafından hazırlanan tanıtım filminin İngilizce, Yunanca, Bulgarca, Sırpça, Arnavutça ve Makedonca seslendirme çalışmaları da yapılacak.
Bu arada, özveri ve sonsuz sabırla sağlık hizmeti sunan personelin daha kaliteli hizmet sunabilmesi için çocuklarını teslim ettikleri ve 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip kreşte, fen deney, uyku, sinema ve spor salonları da bulunuyor.
Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Emrah Erten, "Sağlık hizmetlerinde öncü illerden biriyiz. Sağlık turizminin önemi ve Edirne'ye sağlayacağı ekonomik katkıların bilinciyle bu alanda gelişmek için önemli adımlar atılmıştır. Ülkemizdeki sağlık turizmi hareketine Edirne'nin payını artırmak ve geliştirmek için mevcut durum analizi yapılmaktadır" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :