Balıkesir'de organ bağışı

Balıkesir'de organ bağışı

Bandırma'da, beyin ölümü gerçekleşen erkek hastanın organları 4 kişiye umut oldu

BALIKESİR (AA) - Bandırma’da beyin ölümü gerçekleşen 60 yaşındaki erkek hastanın organları 4 kişiye nakledilecek.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 60 yaşındaki erkek hastanın, iki gün önce hastaneye beyin damarlarında tıkanıklık nedeniyle geldiğini söyledi.

Yoğun bakıma alındıktan sonra hayati bulgularını kaybeden hastanın beyin ölümünün düşünüldüğünü ve buna yönelik tüm testlerin yapıldığını belirten Şenveli, "Hastaya, dün saat 16.00 itibarıyla beyin ölümü tanısı konuldu." dedi.

Hastanın organlarının bağışlanmasının aileyle yapılan görüşmeler neticesinde gerçekleştiğini anlatan Şenveli, şöyle konuştu:

"Hastanın, Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi’nin incelemeleri neticesinde sağ böbreği, karaciğeri ve kornealarının alınmasına karar verildi. Karaciğer için Bursa Acıbadem Hastanesi, böbrek için Balıkesir Üniversitesi ve kornealar için de Bursa İhtisas Hastanesinden ekipler Bandırma Devlet Hastanesi'ne gelerek organ naklini gerçekleştirmek üzere organları aldılar."

- "Çok ciddi emek sarf eden bir ekip var"

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Prof. Dr. Salih Gülten de Bilecik'te karaciğer bekleyen genç bir hastaya hayat vermek için Bandırma Devlet Hastanesine geldiğini aktardı.

Bu genç için karaciğeri Bandırma da bulduklarını dile getiren Gülten, "Bandırma Devlet Hastanesinin çok ciddi çalışmaları olduğunu biliyoruz. Şu anda organ bağışında Türkiye'de ilk 10 içerisindeler. Çok ciddi emek sarf eden bir ekip var ve bu ekibin emekleri sayesinde birçok insana hayat verme şansı buluyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :