Bakım altındaki çocuklardan anlamlı yardım

Bakım altındaki çocuklardan anlamlı yardım

Van'da bakım altındaki çocuklar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyarken şehit olan ya da yaralanan vatandaşların aileleri için düzenlenen yardım kampanyasına harçlıklarıyla destek oldu

VAN (AA) - Van'da, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde bakım altında bulunan çocuklar, "15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası"na harçlıklarıyla katkıda bulundu.

Van Çocuk Evleri Müdürü Nihat Işık, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan darbe teşebbüsüne karşı canlarını ortaya koyan şehitlerin ve yaralıların haklarının kolay kolay ödenemeyeceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şehit ve gazilere tanınan bütün hakları darbe girişimine karşı koyarken şehit olan ya da yaralananlara da tanıdığını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra Bakanlığımızın düzenlediği kampanyaya, Çocuk Evleri Müdürlüğümüzün personeli ile bakım altında bulunan çocuklar da katkıda bulundu. Toplanan yardımı ilgili banka hesabına yatırmak üzere yetkililere teslim ettik. Çocuklarımız şehit ve yaralıların ailelerinin acılarını paylaşmak ve destek olmak amacıyla böyle anlamlı bir yardımda bulundu."

Nihat Işık, günlerdir haber kanallarında darbe girişimine karşı etkin bir mücadele veren halkın durumunu takip eden çocukların konuya duyarsız kalamayarak, harçlıklarından gönüllü olarak yardımda bulunmak istediklerini söylediklerini aktardı.

Bu talebin bütün çalışanlarını duygulandırdığını vurgulayan Işık, "Bu durum çocuklarımızın vatan sevgisi konusunda duyarlı olması ve yardımlaşma duygularının gelişmesi açısından çok önemli. Ben bütün çocuklarımıza ve personelimize bu örnek davranışlarından ötürü çok teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :