Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın yeni gündemi Türkiye'de yeni yasaklar

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın yeni gündemi Türkiye'de yeni yasaklar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantıda artış gösteren vakaları kontrol altına almak için yeni tedbirler masada olacak.

Normalleşme sürecinde vaka sayıları hızla arttı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu gündemle bugün toplanacak. Toplantıda vaka sayılarının azaltılabilmesi için alınması muhtemel yeni önlemler değerlendirilecek.

Kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Aşılamadaki son durumu da aktaracak.

BELLİ SAATLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Gündeme gelen yeni önlemlerde seyahat ile belli gün ve saatlerde sokak kısıtlamaları yer alıyor. Kapalı mekanlara girişte aşı şartı da değerlendirilmesi beklenen başka bir seçenek.

Belli meslek grupları için aşı zorunluluğu getirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor. Bunlar arasında sağlık çalışanları ve öğretmenler yer alıyor.

OKULLAR NE OLACAK?

Ortaöğretim ile üniversitelerde yüz yüze eğitime aşılı olanların devam etmesi ya da PCR testi istenmesi alternatifleri bulunuyor. Böyle bir durumda aşı yaptırmak istemeyenlere ise online eğitim olanağı sağlanacak.

KARARLARI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Kabine toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.