Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)- "Yapılan bu koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içerisinde önlenmiş olması da Türkiye’nin terörle mücadelesindeki gelmiş olduğu noktayı göstermesi bakımından fevkalade değerlidir

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Yapılan bu koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içerisinde önlenmiş olması da Türkiye’nin terörle mücadelesindeki gelmiş olduğu noktayı göstermesi bakımından fevkalade değerlidir. Bunların içerisinde araçlı saldırılar, suikastlar dahil olmak üzere, bu 296 konunun altını çizmek isterim." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hakkari Dağlıca'da şehit düşen 3 asker için taziyede bulunarak, konuşmasına başlayan Kurtulmuş, "Dağlıca'da şehit verdiğimiz üç asker evladımız, kardeşimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine, milletimize ve Türk Silahı Kuvvetleri camiasına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, terör örgütlerinden, bir daha bu ülkede hiçbir şekilde hareket edemeyecek noktaya gelene kadar mücadele edilerek, şehitlerin hesabının sorulacağını belirtti.

Bakalar Kurulu toplantısının ana gündem maddelerinden birinin Türkiye'nin iç ve dış güvenlik meseleleri olduğunu aktaran Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığının, kendi kurumları nezdinde yürütülen faaliyetler ve Türkiye'deki iç güvenlik meselesiyle ilgili sunumlar yaptıklarını bildirdi.

Kurtulmuş, ayrıca, Genelkurmay Başkanlığının, Fırat Kalkanı Operasyonu, Musul operasyonuyla ilgili olarak da değerlendirmelerini bakanlar kuruluyla paylaştığını kaydetti.

Türkiye’nin eş zamanlı olarak PKK, DEAŞ ve FETÖ ile mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün, Türkiye’ye karşı tehditlerini artırma ihtimalinin olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, "Türkiye’nin özellikle Suriye’de sahadaki varlığı arttıkça, Türkiye içerisinde ve dışarısında terör örgütlerinin imkan ve kabiliyetlerini ortadan kaldırmaya devam ettikçe Türkiye’ye karşı (bu öğütlerin) terör tehdidini artırma ihtimalleri de mevcuttur. Dolayısıyla her şık, her ihtimal göz önüne alınarak içeride ve dışarıda Türkiye’yi ilgilendiren bütün güvenlik tedbirleri etkin bir şekilde uygulanmaya devam edecektir." diye konuştu.

TSK’nın, emniyet teşkilatının, terörle mücadeledeki ilgili bütün birimlerin, gerek istihbarat bakımından gerek insan kaynakları bakımından gerek alet ve ekipman bakımından bütün eksikliklerinin süratle giderildiğini anlatan Numan Kurtulmuş, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede imkan ve kabiliyetlerinin her geçen gün biraz daha artırıldığını ifade etti.

- "10 bin özel harekat polisi ve 5 bin güvelik korucusu alınacak"

Bu çerçevede 10 bin özel harekat polisi ve 5 bin güvelik korucusunun alınması yönündeki adımların da atılacağını bildiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye, teröre pabuç bırakmayacak, bu mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Bunu yaparken, sadece sahada mücadele şeklinde değil, terörü yenecek stratejilerin her alanda, siyasi ekonomik, sosyal, toplumsal, bütün stratejilerin de uygulanması üzerinde durulmuştur. Örneğin, DEAŞ ile ilgili hem teröre karşı mücadele verirken aynı zamanda, DEAŞ'ın teolojisinin Türkiye topraklarında yandaş bulmasını önlemek için buradaki bizim milletimizin sahih İslam geleneğinin yeniden genç nesillere en güzel sunumunu sağlayacak tedbirlerin alınması da güvenlik stratejimizin parçalarından birisi olarak görülmelidir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bütün terör örgütleriyle mücadelede İçişleri Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığının ve ilgili diğer birimlerin son zamanlardaki koordineli çalışmaları devam ettikçe, terör örgütlerinin de köşeye sıkışmakta olduğunun görüldüğünü anlattı.

Kurtulmuş, "Yapılan bu koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içerisinde önlenmiş olması da Türkiye’nin terörle mücadelesindeki gelmiş olduğu noktayı göstermesi bakımından fevkalade değerlidir. Bunların içerisinde araçlı saldırılar, suikastlar dahil olmak üzere, bu 296 konunun altını çizmek isterim." ifadesini kullandı.

- "Mümbiç'in, PYD'den temizlenmesi için ÖSO’ya gerekli desteği verecektir"

Türkiye’nin yurt dışındaki gelişmelere karşı aldığı tedbirlere ilişkin de açıklamada bulunan Kurtulmuş, Türkiye’nin güneyindeki sınırları güvenlik bakımından etkileyecek adımların atılmasıyla ilgili Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı'nın 69'uncu gününde sürdüğü anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fırat Kalkanı, bu 69 günlük süre içerisinde başından itibaren planlandığı şeklinde seyretmektedir. Türkiye hedeflerini birer birer gerçekleştirerek, kendisinin hemen güneyinde beş bin kilometrekarelik güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır. Tabi ki bu adımları atarken, hem sahada çok taraflı silahlı güçlerle karşı karşıyadır hem de çok taraflı bir diplomatik temas süreci içerisindedir. Bu alandaki operasyonu sürdürmek için ilgili bütün ülkelerle diplomasi yürütülmektedir. Sahada ciddi bir şekilde Özgür Suriye Ordusu’nu lojistik olarak destekleniyor. Türkiye’nin stratejik hedeflerine ulaşması için adımlar atılması sağlanıyor. Ama aynı şekilde burada istenmedik bazı hadiselerin karşımıza çıkmaması için de ilgili bütün taraflarla müzakereler yapılarak bu operasyonlar sürdürüyorlar. İnşallah Mümbiç konusundaki gelişmeler de sağlanacak. Ya Mümbiç tamamen PYD’den temizlenecek, söz verildiği gibi, ya da Türkiye’nin, Mümbiç’in, oradaki bir başka terör örgütü olan PYD'den temizlenmesi için Özgür Suriye Ordusu’na gerekli desteği verecektir. Bu konuda da gerekli müzakereler yürütülüyor."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler