Bakan Yerlikaya'dan İliç açıklaması: Arama faaliyetlerine ara veriyoruz

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden kazasına ilişkin bakanlar, heyelan riski sebebiyle arama faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu. Çevre, sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi verildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bölgede incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, 2 gün önce durdurulan arama faaliyetlerinin güvenli çalışma imkanı sağlanıncaya kadar başlanmayacağı bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan riski sebebiyle arama faaliyetlerinin durdurulduğunu ancak toprağın uygun alanlara taşınması çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ailelere sürekli bilgilendirme yapıldığını vurgulayarak, devletin ve hükümetin sürece seferberlik ruhuyla yaklaştığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maden sahasında güvenli çalışma imkanı sağlanıncaya kadar arama faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu. Heyelan riskinin devam ettiğini ve bu nedenle arama çalışmalarının geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan ölçümler sonucunda herhangi bir zehirli atığa rastlanmadığını ifade ederek, çevre ve sağlık önlemlerinin titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri'nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, yüzey sularının kontrol altına alındığını ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş güvenliği önlemlerinin önemine vurgu yaparak, olayın kök nedenlerinin araştırıldığını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.