Bakan Tekin duyurdu: Tüm sınıflarda müfredat değişiyor

Bakan Tekin duyurdu: Tüm sınıflarda müfredat değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2017'den bu yana en kapsamlı müfredat değişikliği yapacaklarını duyurdu. Ders konularında sadeleşme hedeflenirken, değişiklikler aralık ayında kamuoyuyla paylaşılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ders müfredatında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bakan Yusuf Tekin, Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 2017 yılından bu yana yapılacak en kapsamlı müfredat değişikliği çalışmalarının devam ettiğini ve değişikliklerin aralık ayında kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Yapılacak değişiklikle ilgili olarak Bakan Tekin, çocukların üzerinde gereksiz bir bilgi yüklemesi yapılmamasını vurgulayarak, ders konularında sadeleşmeye gidileceğini ifade etti. Bu değişikliklerle öğrencilere daha anlaşılır ve etkili bir eğitim sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulamasının devam edeceğini vurgulayan Bakan Tekin, Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'na göre bu sistemin yasal zorunluluk olduğunu söyledi. Bu uygulamaya ilişkin herhangi bir kanuni değişiklik olmadığı sürece, mülakat sisteminin sürdüreceğini açıkladı.

Bakan Tekin ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği içinde bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planladıklarını da belirtti. Müfredat değişikliği ve öğretmen alımlarındaki sözlü sınav uygulamasıyla ilgili daha fazla detay, aralık ayında kamuoyuna sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.