Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Keskin düşüş bekleniyor

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Keskin düşüş bekleniyor

Bakan Şimşek, Nisan Ayı Enflasyonunu Değerlendirdi: Enflasyonun Tepe Noktasına Ulaştıktan Sonra Keskin Bir Düşüş Bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayında enflasyonun beklenen seviyede yüzde 3,18 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomideki dengelenme ve azalan cari açık gibi faktörlerin yanı sıra uluslararası kaynak girişindeki güçlü artışın ve yurtiçi portföy tercihlerinin Türk Lirası'na yönelmesinin enflasyonla mücadeleyi desteklediğini belirtti.

Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra keskin bir şekilde düşmeye başlayacağını öngördüklerini vurguladı. Bu durumun enflasyonla mücadelede geçiş dönemini sonlandırarak dezenflasyon sürecine girmeyi sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, dezenflasyonla birlikte beklentilerde iyileşmenin daha da belirginleşeceğini ve bu durumun enflasyondaki düşüşü destekleyeceğini ekledi.

Bakan Şimşek'in değerlendirmesi, ekonomik istikrarın sağlanması adına önemli bir adım olarak nitelendirilirken, enflasyonla mücadelede alınan politika tedbirlerinin etkisini artırması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler