Bakan Kurum'dan sosyal konut müjdesi! TOKİ Konya dahil 81 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yapacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya dahil 81 ilde Sosyal Konut projesinin başlayacağını duyurarak "Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olacak" dedi. Yeni projeyi önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Çankaya İleri Mahallesi'nde yapılacak konutların temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, burada Konya dahil 81 ilde TOKİ tarafından yapılacak yeni sosyal konut müjdesini de verdi.

Bakan Murat Kurum, Türkiye genelinde cumhuriyet tarihinin en büyük yeni sosyal konut projelerine imza atılacağını belirterek, Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları duyuracağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatacağız" dedi.

İLERİ MAHALLESİ'NDE HIZLI DÖNÜŞÜM

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi'nde başta Açelya Apartmanı olmak üzere 11 bina, istinat duvarının çökmesi nedeniyle riskli hale geldi. Bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından söz konusu bölgeye 8 bloktan oluşan 139 konutluk ve 67 araçlık otoparkı içeren bir proje hayata geçirildi. Projenin temel atma törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı konuşmada, "Burada komşularımızın hepsi o geceyi dün gibi yaşıyorlar. Vatandaşımızı gerçekten korkutan bir süreç yaşandı. Olayı duyar duymaz hemen ekiplerimizi alana gönderdik. Hızlı bir şekilde valimiz, milletvekillerimiz ile sürecin yakından takibini yaptık. Seferberlik anlayışı ile yaptık. Buraya gelerek de çalışmalarımızı dikkatli ve hassas bir şekilde yürüttük. Öncelikle vatandaşlarımızı, yaşlılarımızı, yavrularımızı güvenli yerlere taşıdık. Hiçbir kardeşimizi açta açıkta bırakmadık. Yerinde hızlı gönüllü anlayışı ile mahalle sakinlerimize eşya, taşınma ve kira yardımında bulunmak suretiyle bu süreci en hassas şekilde yürütmeye gayret gösterdik" diye konuştu.

Bakan Kurum, projenin detaylarına ilişkin şunları söyledi:

Hep birlikte 8 blokta 139 konut 67 araçlık otoparkımız ile yeni yuvalarımızı yapıyoruz. Yeni yuvalarımızla ilgili vatandaşlarımızın soru işaretleri olabilir. Buna ilişkin de emin olun ki sizlerin kalan ödemelerinize ilişkin bakanlığımız, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılması gereken ne destek varsa bunu yapacak. Kalan bir bedel varsa da bunu kira öder gibi ödeyeceğinizi de buradan size müjde vermek istiyorum. Bu projeyi yıl sonuna kadar da tamamlamayı hedefliyoruz. Yıl sonuna kadar siz değerli hemşerilerimize, hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz.

"ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE BULUNAN BU MEKANIN ÇÜRÜMESİNE GÖZ YUMMANIZI ANLAYAMIYORUZ"

Bakan Kurum, ANKAPARK konusunda ise duruşlarının aynı olduğuna dikkati çekerek, "Biz hep şunu söyledik. Ortada bir sorun var, bir yatırım var ve maalesef kaderine terk edilmiş durumda. Bu sorun milletin faydasına çözülmeli. "Bu yatırım nasıl en verimli şekilde milletimizin lehine değerlendirilebilir?" dedik. Ama bu meselenin birileri tarafından bir siyaset malzemesi olarak kullanıldığına da üzülerek şahit oluyoruz" diye konuştu.

Bakan Kurum, ANKAPARK projesinin eleştirilebileceğini, beğenilmeyebileceğini, hatalar bulunabileceğini, eksikliklerin fark edilebileceğini belirterek, "Bunların hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara'nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız. 3 yıldır hazırladığınız, içimizi sızlatan bu manzaranın sonunda 3 gün önce verilmiş bir mahkeme kararını milat olarak görmenizi de anlayamayız" ifadelerini kullandı.

"ANKAPARK'I SİYASİ İKBALİNİZ İÇİN BİR BASAMAĞA DÖNÜŞTÜRMENİZE MİLLET MÜSADE ETMEZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesini ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) hedef alan Bakan Kurum, şunları kaydetti: "Bugünkü belirsiz mahkeme durumu, sürünceme halini siz suistimal ettiniz. Polemik sizin işinize geldi. Sürekli bir mahkeme süreci, yapım süreci, güvenlik süreci diyerek bahaneler ürettiniz. Ankaralı kardeşlerimizin aklıyla alay edercesine buraya dair bir tasarrufunuzun olmadığını anlatıp durdunuz. Önceki vaatlerinizde olduğu gibi yersiz bahaneler üreterek, ANKAPARK'ı siyasi ikbaliniz için bir basamağa dönüştürmenize bu millet müsaade etmez."

"ARTIK ŞU CHP'NİN O BİLİNDİK ZİHNİYETİNDEN VAZGEÇİN, BAHANE ÜRETMEYİ BIRAKIN"

"Yanlış anlamak için tetikte bekleyene doğruyu anlatamazsın" atasözüne atıfta bulunan Kurum, "Ama biz doğrusunu yine ısrarla anlatacağız. Artık şu CHP'nin o bilindik zihniyetinden vazgeçin, bahane üretmeyi bırakın" diye konuştu.

Bakan Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ithafen, enkaz haline getirildiğini iddia ettiği ANKAPARK'ta fotoğraf vermek, çekilen videolarla film yapmak ve sosyal medyada anket başlatmakla başkan olunmayacağını söyledi.

"ANKARA İÇİN DERTLİ OLAN HİÇ KİMSE ANKAPARK'IN BU DURUMUNA MÜSAADE ETMEZ"

İyi bir niyetle ve siyaset üstü bir anlayışla konuştuğunu ifade eden Bakan Kurum, "Ankara için dertli olan hiç kimse ANKAPARK'ın bu durumuna müsaade etmez. Çocuklarımız için, annelerimiz için, babalarımız için etmez. Ankara için dertleneceksin, sorunun değil çözümün parçası olacaksın. Ankara'nın çocukları için başlayacaksın, bitireceksin, vatandaşa armağan edeceksin" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum